Dünya

İşte ABD'yi dehşete düşüren 'canavarın yüzü'

100 yıldır ABD'yi vuran en güçlü kasırga olarak görülen Milton'un uydudaki görüntüsü sosyal medyada olay oldu. Birçok kişi kasırgayı "canavarın yüzü" olarak tanımladı.

"Canavar" olarak adlandırılan Milton, dün akşam Florida'nın Meksika Körfezi kıyısı boyunca Kategori 3 şiddetinde karaya vurdu.

ABD'de büyük panik yaratan Milton, iki kez Kategori 5 statüsüne ulaştı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın akşam Florida'nın Siesta Key kasabası yakınlarında karaya çıktığında saatte 205 km hıza sahip olduğunu bildirdi.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), kasırganın deniz üzerinde 8,5 metre yüksekliğe yakın dalgalar oluşturduğunu belirtti.

Bölgede 2 milyonun üzerinde haneye elektrik verilemiyor. İlk belirlemelere göre St. Lucie bölgesinde birden fazla can kaybı olduğu belirtildi.

Ulusal Meteoroloji Dairesi de Çarşamba günü Florida'da en az 15 hortum oluştuğunu doğruladı ve Perşembe gününün erken saatlerinde daha fazla hortumun beklendiğini kaydetti.

Milton Kasırgasının uydudaki görüntüsü ise sosyal medyada olay oldu. Birçok kişi kasırgayı "canavarın yüzü" olarak tanımladı.