Güney Afrika, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davası açmıştı.

Tüm dünyanın takip ettiği dava bugün Lahey’de başladı.

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in Gazze’deki tüm saldırılarını durdurmasını istedi. Yüksek Mahkeme ise öncelikli olarak bu talebi ele alacak. Güney Afrika, davaya ilişkin savlarını bugün sözlü olarak yapacak. Suçlamaları “temelsiz” olduğunu savunarak reddeden İsrail ise sözlü savunmasını yarın gerçekleştirecek.

Moldova’dan Gagavuzya’ya baskıda son halka: Başkan Gutul’a yargı sopası Moldova’dan Gagavuzya’ya baskıda son halka: Başkan Gutul’a yargı sopası

"İSRAİL'İN EYLEMLERİ SOYKIRIMDIR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lahey'de İsrail'in yargılanmasıyla devam eden davaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"İnsanlık vicdanı bu davayı izliyor..." diyen Çelik, "İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanında açılan davanın ilk duruşması devam ediyor... İsrail’in eylemleri soykırımdır. Ve gereken şekilde cezalandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Editör: Balcan Hande