Gümüş, yatırımcısına sadece Eylül ayında değil, yıl genelinde de yüksek getiri sağladı. İslam Memiş’in açıklamalarına göre, gümüş son 9 ayda yüzde 52 oranında değer kazanırken, altının getirisi yüzde 48’de kaldı. Gümüş, son dönemlerde altına kıyasla daha düşük maliyetle yatırım yapma fırsatı sunmasıyla da tercih ediliyor.

IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin yılın ilk yarısında net geliri 1,8 milyar TL’ye ulaştı IC Enterra Yenilenebilir Enerji’nin yılın ilk yarısında net geliri 1,8 milyar TL’ye ulaştı

Gümüş hesaplarına i̇lgi artıyor

Gümüş yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, bankalardan altın hesabı açar gibi gümüş hesabı da açabiliyor. Memiş, gümüşün daha düşük maliyetli olması nedeniyle yatırımcıların gümüş biriktirmesinin altına göre daha kolay olduğunu belirtti.

Yatırımcılar ne diyor?

Mikrofon uzatılan bir kişi, "Altınla yatırım yapmaya alıştığımız için gümüşün bu kadar değer kazanacağını tahmin etmezdik,"derken, başka bir yatırımcı da iki yıl önce aldığı gümüşü henüz bozdurmadığını ve ihtiyaç duyduğunda değerlendirmeyi düşündüğünü belirtti.

Yatırım Araçlarının Seyri

Altın ve dövize yatırım yapmayı düşünenler, bu iki yatırım aracının hareketlerini yakından izlemeye devam ediyor. Ancak gümüş, son dönemdeki performansıyla dikkatleri üzerine çekerek, yatırımcılarına ciddi kazançlar sağladı.

Editör: Balcan Hande