Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, geçmişte babası Üzeyir Garih'in faili meçhul bir suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından benzer bir tehditle karşı karşıya kaldı. Garih, aldığı ölüm tehditleri üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, LinkedIn platformu üzerinden kendisine "Seninle birlikte tüm dünyayı ateşe veririm" şeklinde mesajlar gönderen Ahmet Furkan B. tarafından tehdit edildi.

Bu mesajın üzerinden beş gün geçtikten sonra Beşiktaş’ta bulunan Alarko Holding binasına gelen Ahmet Furkan B., güvenlik görevlilerinin müdahalesine izin vermeden otomobiliyle içeri girmeye çalıştı.

MAHMEKEMEYE ÇIKARILDI SERBEST KALDI
Holding girişinde yer alan dubalara çarpan şüpheli, aracını durdurmak zorunda kaldı. Burada yüksek sesle bağırarak, “İzzet Garih buraya gelecek. Beni buraya almazsanız İzzet Garih’i de sizi de yakarım” şeklinde tehditler savurdu.

Sözcü'nün aktardığına göre, olay yerine müdahale eden polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, mahkemeye çıkarılmasına rağmen serbest bırakıldı ve tehditlerine devam etti.

Yaşananlar sonrası İzzet Garih'in avukatı, "Müvekkilimin babası da benzer bir suikast sonucu öldürüldü. Şüpheli hakkında dava açılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" açıklamasında bulunarak, öldürülme korkusunun en üst seviyeye ulaştığını belirtti.

Bursa'nın depremselliği ile raporlandı... Birçok risk ve zorluk tespit edildi! Bursa'nın depremselliği ile raporlandı... Birçok risk ve zorluk tespit edildi!

2001'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Üzeyir Garih, 25 Ağustos 2001 günü Eyüp Mezarlığı'nda bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet zanlısı olduğu iddia edilen asker firarisi Yener Yermez, polisin sıkı araştırması ve takibi sonucunda 10 gün sonra yakalandı ve hapse gönderildi.

Editör: Balcan Hande