Dünya

İran: 'İsrail'e 'Orantılı Karşılık' Vereceğiz'

İsrail'in üç ildeki askeri merkezleri vurduğunu belirten İran, İsrail'in misilleme saldırılarına "orantılı karşılık" verileceği açıkladı.

İran'ın, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklı olduğu ve "orantılı karşılık" verileceği bildirildi. İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, ismi açıklanmayan bir kaynak Tahran'ın, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısına karşılık vereceğini ifade etti. 

Kaynak, "Önceden belirttiğimiz gibi İran, İsrail'in saldırılarına cevap vermeye hazırlıklıdır. İran, herhangi bir saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar. İsrail'in herhangi bir eylemine uygun karşılık alacağına şüphe yoktur" ifadelerini kullandı.

ÜÇ İLDE ASKERİ TESİSLER 

İran Ulusal Hava Savunma Karargahı, İsrail'in Tahran, Huzistan ve İlam vilayetlerindeki askeri merkezlere saldırdığını bildirdi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Entegre hava savunma sistemi, bu saldırgan eylemi başarılı bir şekilde takip ederek karşılık verdi, ancak bazı noktalarda sınırlı hasar oluştu ve bu olayın boyutları şu anda araştırılıyor."