Beyaz Saray'dan gelen açıklamaya göre İran, İsrail'i vurmak üzere füzelerini hazırlıyor. Saldırının gelecek saatlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın yakın bir zamanda İsrail'e karşı balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair istihbarata sahiptir. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için hazırlık yapmaya teşvik ediyoruz.

Konuyla ilgili açıklama yapan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, "İran'ın, İsrail'e doğrudan saldırırsa, bu saldırının sonuçları ağır olacaktır” dedi.

GÜVENLİK UYARISI VERİLDİ

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği de İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve ailelerine yönelik güvenlik uyarısı yayımladı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı uyarıda, çalışanlar ve ailelerinden mevcut güvenlik durumu nedeniyle bir sonraki açıklamaya kadar evlerinde veya yakındaki güvenli bir yerde kalmaları istendi.

Ukrayna bir kez daha Rusya ile barış görüşmelerini reddetti Ukrayna bir kez daha Rusya ile barış görüşmelerini reddetti

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail ordusu, Beyaz Saray'dan gelen uyarıyla ilgili açıklama yaptı. 

İsrail Savunma Güçleri, hava savunma sistemlerinin herhangi bir saldırıya hazırlıklı olduğunu belirtti, fakat İran'dan gelen bir tehdit tespit etmediklerini ekledi.

İsrail, daha önce 13-14 Nisan'da İsrail'i füzelerle hedef almıştı. İran'ın "Gerçek Yemin" olarak adlandırdığı operasyon sonucunda füzelerin önemli bir kısmı İsrail tarafından havada imha edilmiş, düşen bir füze sonucu Lübnanlı bir çocuk ölmüştü. 

Editör: Şevval Örs