Ekonomi

Iğdır'da Kadınlar Meyve Kurusu ve Reçel Yaparak Ekonomiye Kazandırıyor

“KAYISILARIMIZI FARKLI YÖNTEMLERLE KURUTTUK” Kayısılarımızı farklı bir sistemle kuruttuk bu sene daha sarı, klasik sistemde kayısıların rengi biraz daha koyu oluyordu. Bu sene Malatya kayısısıyla yarışan bir kayısımız var bizim. Çok güzel hurma gibi sapsarı, bu yıl geçen yıllardan daha da güzel oldu. Gün geçtikçe daha da profesyonelleşiyoruz. Daha güzel kayısılarımızı kurutuyoruz. Bu seneki kayısılarımız böyle.” "KENDİ HARÇLIĞIMI ÇIKARTIYORUM" Lise öğrencisi Zeynep Turan, "Öğrenciyim, yazları gelip burada çalışıyorum. Hem kendi harçlığımı çıkarıyorum hem de aileme yardımcı olmaya çalışıyorum burada çalışarak. Iğdır’ın kayısısını burada kurutuyorlar, ben de burada çalışıyorum. Bu yıl kooperatifimizin ikinci yılı, Iğdır’ın meşhur kayısı reçelini ürettik. Kayısı kurularımız, kiraz reçeli, kahvaltılık soslarımız, biber turşusu ve salça ürettik ve satışa sunduk" dedi. Hanım Akgün ise, "2 yıldır kooperatifimizde çalışıyorum. Annelerimiz ve babannelerimizden öğrendiğimiz ürünleri gül, patlıcan reçeli, vişne reçelimiz, kiraz, kozalak şurubumuz, eriştelerimiz, turşularımız, acı biberlerimiz, şeftali reçellerimiz hepsini burada üretip satış yapıyoruz. Kendi ev ekonomimize katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.