İçme Sütü Üretimi Haziran Ayında Yüzde 8,7 Düştü
İNEK PEYNİRİ, İÇME SÜTÜ VE TEREYAĞI ÜRETİMİ AZALDI
Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi yüzde 8,8, ayran üretimi yüzde 7,9 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 10,6, içme sütü üretimi yüzde 4,1, toplanan inek sütü miktarı yüzde 3,3 ve tereyağı üretimi yüzde 2,5 azaldı.
YILIN İLK 6 AYINDA DA ÜRETİM DÜŞÜŞÜ EN ÇOK İNEK PEYNİRİ VE İÇME SÜTÜNDE GÖRÜLDÜ
Ocak-haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, en fazla üretim düşüşü inek peyniri ve içme sütünde görüldü. Buna göre, tereyağı üretimi yüzde 33,6, ayran üretimi yüzde 25,7, yoğurt üretimi yüzde 5 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 6,2, içme sütü üretimi yüzde 6,1 ve toplanan inek sütü miktarı yüzde 2,9 azaldı.
Bunlar da ilginizi çekebilir