Hatay Büyükşehir'den Çiftçiye Organomineral Gübre Desteği
“PANDEMİ BİRÇOK ŞEYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ BUNA RAĞMEN HİZMETLERİMİZE ARA VERMEDİK”
Savaş, mahalle ziyaretlerine ilk olarak Batıayrancı’dan başladı. Mahalle Muhtarı Ahmet Yılkıran’ın ev sahipliğinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Savaş, hem sorunları dinledi hem de ilçeye yapılan hizmetleri anlattı. İmkanlar dâhilinde tüm sorunları çözdüklerini açıklayan Savaş, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her zaman ‘Belediyeler kimseyi dışlamamalıdır” diyor. Biz de hem genel başkanımızın talimatı hem de kendimiz hiçbir ayrım yapmadan herkese hizmet ediyoruz. Pandemi birçok şeyi olumsuz etkiledi buna rağmen hizmetlerimize ara vermedik” dedi.
Mahalle Muhtarı Ahmet Yılkıran, Lütfü Savaş’ın tarih yazdığını ifade ederek “Başkanımız yaptıklarıyla bir kez daha tarih yazacak. Hem Hatay Büyükşehir Belediyesi hem de HATSU mahallemizdeki sorunlara gece bile olsa anında müdahale ediyor” dedi.
“BİZ ÜRETTİĞİMİZ ORGANOMİNERAL GÜBRE İLE TOPRAĞI YUMUŞATIP DAHA VERİMLİ HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”
Savaş’ın sonraki durakları Akpınar ve Akkerpiç mahalleleri oldu. Her iki mahallede de ürettikleri organomineral gübreyi anlatan Savaş, “Bir buçuk yıl boyunca toprağı karış karış analiz ettik. Ürettiğimiz gübrede toprağın ihtiyacı olan elementler var. Kimyasal gübreler toprağı çoraklaştırıyor. Biz ürettiğimiz organomineral gübre ile toprağı yumuşatıp daha verimli hale getirmek istiyoruz” dedi.
“AMACIMIZ DAR GELİRLİ ÇİFTÇİMİZE YARDIM ETMEK”
Gübre üretimi için kurulan fabrikada günlük 150 ton üretim yapıldığını söyleyen Savaş, “Üç çeşit gübre üretiyoruz. Ürettiğimiz gübreyi mal ettiğimiz fiyata satmak zorundayız. Çünkü kısıtlı bir bütçeyle bu işin devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Kar amacı gütmüyoruz. Amacımız dar gelirli çiftçimize yardım etmek” dedi.
“ÜRETİCİLERİMİZİN SATAMADIĞI ELMA VE PORTAKAL GİBİ MEYVELERİ KURUTUP SATACAĞIZ”
Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesinde bugüne kadar 10 bin 200 aileye ulaştıklarını söyledi. Hedeflerinin 20 bin aileye dokunmak olduğunu sözlerine ekleyen Savaş konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:
“Ulaştığımız 10 bin 200 aileye tohum, fide ve fidan veriyoruz. Tatlı patates, maydanoz, dereotu, badem, alıç gibi ürünleri ürettirip onlardan satın alıyoruz. Biz de onların bu ürünlerine katma değer ekleyerek satıyoruz. Günlük 1 ton ürün kurutuyoruz. Yakında bu kapasiteyi 20 tona çıkaracağız. Üreticilerimizin satamadığı elma ve portakal gibi meyveleri kurutup satacağız. Çünkü dünya artık kuru ve paketlenmiş gıdaya yöneliyor. Türkiye’nin maydanoz ihtiyacının yüzde 70’ini Hatay karşılıyor ama kurutulmuş maydanozu Mısır’dan alıyoruz. Amacımız hep birlikte üretimi ve üreticimiz kalkındırmak.”
Savaş’a ziyaretlerinde CHP Kumlu İlçe Başkanı Ali Çimer eşlik etti.
Bunlar da ilginizi çekebilir