Dünya

Halkın isyanı Donald Trump'ı durduramadı

Donald Trump ve oğlu Eric Trump, Kuzey Denizi manzaralı yeni golf sahası MacLeod Course'u İskoçya’da hayata geçiriyor. Yerel tepkilere rağmen proje hızla ilerliyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Krallık’taki ikinci golf sahası için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Trump, 2024 yılında Aberdeenshire’da yer alacak olan yeni golf sahasını hizmete açmaya hazırlanıyor. 

Trump, bu projeye dair planlama iznini 2020 yılında aldı ve oğlu Eric Trump ile birlikte bu büyük projeyi hayata geçirme sürecine girdi. Aberdeen’in yaklaşık 16 km kuzeyinde yer alan Menie’deki Trump International tatil köyünde yapılacak olan yeni saha, 18 delikli MacLeod Course olarak anılacak. Bu isim, Trump’ın merhum annesi Mary Anne MacLeod’un soyadından ilham alınarak seçildi.

Trump'ın oğlu Eric Trump, yeni saha hakkında oldukça iddialı konuştu. Eric, 2012 yılında açılan orijinal golf sahasının yanında yer alacak olan MacLeod Course'un, "golfteki en iyi 36 deliği" oluşturacağını belirtti. Eric Trump’ın bu açıklamalarının ardından, MacLeod sahasına ait çarpıcı görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı.

YEREL MUHALEFETE RAĞMEN PROJE SÜRÜYOR

Proje onaylandığında, Aberdeenshire Konseyi, bazı yerel sakinlerden şikayetler aldı. Ancak tüm itirazlara rağmen konsey projeye onay verdi ve Trump International yetkilileri, golf sahasının çevre dostu ve sürdürülebilir olduğuna dikkat çekti.

Başlangıçta, tesis için 450 yatak odalı bir otel planlanmış olsa da, şu an için konaklama kapasitesi 21 oda ve bir pansiyonla sınırlı tutuldu. 

Donald Trump, 2017 yılında ABD başkanı olduğunda, golf imparatorluğunu oğullarına devretmişti. Ancak iş dünyasıyla olan mali ilişkilerini sürdürmeye devam ediyor.

UZMANLARDAN OLUŞAN EKİP

Trump International Scotland’ın başkan yardımcısı Sarah Malone, şu ana kadar projenin kaydettiği ilerlemeyi övgüyle dile getirdi. Malone, “Başkan Trump ve Eric Trump ile birlikte temel attığımızdan bu yana olağanüstü bir ilerleme kaydettik. Bu golf sahası, bugüne kadar inşa edilen hiçbir sahaya benzemiyor ve tüm beklentileri aşıyor” dedi.

Projenin inşasında, dünya çapında ünlü mimar, mühendis, çevre bilimci ve golf endüstrisi uzmanlarından oluşan bir ekibin görev yaptığını belirten Malone, sahadaki her detayın titizlikle ele alındığını vurguladı.

KUZEY DENİZİ MANZARALI GOLF SAHASI

Sahanın havadan çekilen görüntüleri, Kuzey Denizi'nin eşsiz manzarasını gözler önüne seriyor. MacLeod Course'un, İskoçya’daki en büyük kum tepelerine sahip olduğu ve bazı deliklerin sahile sadece birkaç metre uzaklıkta bulunduğu ifade ediliyor. Bu durum, oyuncuların toplarını denize atmamak için ekstra dikkatli olmalarını gerektirecek.