Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BMGK toplantısında yaptığı konuşmada, İşgalci İsrail'in uluslararası hukuka tamamen aykırı olan soykırım politikalarına karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması zorunludur. Lübnan'ın hedefte olduğu bir ortamda, artık bilinmeyen sulardayız" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Binası'nda Filistin konulu BMGK toplantısında katılımcılara hitap etti.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İşgalci İsrail'in uluslararası hukuka tamamen aykırı olan soykırım politikalarına karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması zorunludur.

İsrail saldırganlığının sınır tanımadığı, Lübnan'ın hedefte olduğu bir ortamda, artık bilinmeyen sulardayız.

"KALICI ATEŞKES UYGULANMALI"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararları uygulanmalı. Daimi, kalıcı bir ateşkes uygulanmalı. Esir takası gerçekleştirilmeli. İsrail Gazze'den çekilmeli.

İnsani yardımların Filistinlilerin hayatta kalmaları için ulaştırılması gerek. Hepimiz Netanyahu'nun bu tür bir anlaşmanın kurgulanmasından kaçtığını biliyoruz.

THY Şili'ye ilk kez sefere hazırlanıyor THY Şili'ye ilk kez sefere hazırlanıyor

BMGK'YA NETANYAHU ÇAĞRISI

Kendisine tanınan cezasızlık çerçevesinde bu soykırım ve davranışlarını devam ettirecek. Özellikle de BMGK'nın İsrail'in durdurulması için çağrı yapmadan da sona erdirmeyecek.

Editör: Balcan Hande