Ekonomik kriz ortamında sürdürülebilir büyümeyi yakalamak mümkün mü? Ekonomik kriz ortamında sürdürülebilir büyümeyi yakalamak mümkün mü?

Banka, bu pilot program çerçevesinde geliştirdiği CBDC’nin gerçek dünyada kullanılabilirliğini ve etkinliğini test edecek. Test aşamasının 2024’ün son çeyreğinde başlaması planlanıyor.

Korea Times’ın haberine göre pilot program sadece CBDC ile ödeme yapma işlevini kapsayacak. Henüz dijital para biriminin diğer kullanım alanları test edilmeyecek. Bu pilot çalışmanın haricinde merkez bankası, Kore Borsası ile bir iş birliği yaparak CBDC’yi karbon emisyonu ticareti için simüle edilmiş bir sistemde test edecek.

ASYA ÜLKELERİ CBDC ÇALIŞMALARINDA DAHA HIZLI HAREKET EDİYOR

Güney Kore Merkez Bankası, yaptığı açıklamada bankalar tarafından önerilen çeşitli test çalışmalarını değerlendirme konusunda istekli olduğunu da ifade etti. Bu bağlamda banka gelecek yıllarda dijital para birimine geçiş konusunda kararlılığını ortaya koyarken dijital para biriminin gelişimi ve etkin kullanımı için her türlü öneriye açık olduğunu ima etti.

CBDC kullanımı için son aşamaya gelen Güney Kore, Asya’da Çin’den sonra bu alanda öne çıkan ikinci ülke olacak. Son yıllarda kripto para ekosisteminin hızlı gelişimine tepki olarak merkez bankaları, CBDC çalışmalarına hız verdi. Ülke otoriteleri, Blockchain teknolojisinin finans alanındaki kullanımı konusunda uzmanlaşma çabasını sürdürürken dijital alandaki ticaretin merkezi bir sistemde devam etmesi için elini çabuk tutmak istiyor.

-İNVESTİNG-