Google’a ait bir siber güvenlik şirketinin X hesabı 3 Ocak’ta ele geçirildi ve bu olayda şirket, birkaç saat boyunca sosyal medya hesabının kontrolünü yeniden ele geçirmeye çalıştı.

Bilinmeyen bir dolandırıcının, kripto cüzdanlarını boşaltma amacıyla tasarlanmış bir kripto para hırsızlığı bağlantısını yaymak için Mandiant’ın resmi X hesabını kullandığı bildirildi. Mandiant yaptığı bir açıklamada olayı kabul etti ve hesabın kontrolünü yeniden ele alma çabalarını açıkladı. Ardından başarıyla kontrolü geri aldı.

Başlangıçta bir kripto ve NFT cüzdan sağlayıcısı olan Phantom gibi görünen saldırıya uğrayan hesap, kullanıcıları 250.000 uygun hesaba token ödülü teklif ediyormuş gibi davranan dolandırıcı bir web sitesine yönlendirdi. Mandiant’ın personelinin, dolandırıcılık gönderilerini kaldırmak için birkaç saat boyunca mücadele ettiği ancak bunların yeniden ortaya çıktığı bildirildi.

Ayrıca saldırgan, şirketin sosyal medya ekibini hedef alan, “lütfen şifreyi değiştirin” yorumunu içeren bir paylaşım ve “hesabı geri aldığınızda yer işaretlerini kontrol edin” yazan başka bir yazı da dahil olmak üzere, hesaba "neşeli" tehditler de gönderdi.

Hat Eserleri Budapeşte'de Hat Eserleri Budapeşte'de

Müşterilerin önemli ağ ihlallerini araştırmasına ve kurtarmasına yardımcı olduğu bilinen Mandiant, 2022 yılında Google tarafından 5,4 milyar dolara satın alındı. 

Bir Mandiant sözcüsü TechRadar Pro ile yaptığı görüşmede “Mandiant’ın X hesabını etkileyen olayın farkındayız. O zamandan beri hesabın kontrolünü yeniden ele geçirdik ve şu anda onu geri yüklemek için çalışıyoruz” dedi.