‘‘GÖNÜLLERİ FETH EDEN VALİ’’

Erzincan’a geldiği günden beri her vatandaşa aynı ölçüde duyduğu ilgi, hassasiyet ve özverili çalışmalarından dolayı duyarlı olan Can Erzincanlıların ilgisini çekmekle beraber Erzincan Valisi Sn. Doç. Dr. Hamza Aydoğdu Erzincan halkı  kendisini çok seviyor.  

Erzincan halkı tarafından büyük ilgiyle takip edilen ve sevilen Erzincan Valisi Sn. Doç. Dr. Hamza Aydoğdu Erzincan halkı ile iç içe adeta onlardan biri. Gece gündüz demeden karış karış Erzincan’ı dolaşarak halkın içinde yer alan Aydoğdu özverili çalışmaları ile de gönüllere taht kuruyor.

ULUTEK firmasından elektrikli araç kullanıcılarına kapsamlı çözüm ULUTEK firmasından elektrikli araç kullanıcılarına kapsamlı çözüm

Vali Aydoğdu, toprağında taşında bambaşka güzellikler olan Erzincan’ın farklı etnik kökenleriyle birlikte kültürel zenginliği, tarihi dokusu ve doğasıyla güzel Erzincan’ın gelişmesinde ve tanıtılmasında önemli katkılar sunmaya devam ediyor.   

‘‘Vatandaşın kendisine değil kendisinin vatandaşa gittiği bir Vali’’

Makamından daha çok vatandaşların içinde bulunan Erzincan Valisi Sn. Doç. Dr. Hamza Aydoğdu Erzincan’ı mahalle, sokak, ilçe, köy köy gezerek vatandaşlar ile buluşarak tanışan, hanelerine misafir olup onları dinleyen ve en önemlisi de dertlerine, acılarına ve sevinçlerine ortak olan Vali Aydoğdu iyi niyet ve sevginin aşamayacağı hiçbir sorunun olmadığını ortaya koyarak önemli ölçüde katma değer ve fayda sağlıyor.  

Erzincan’ın yerel dinamikleri ortaya çıkararak şehrin kültürel zenginliğini, toplumsal birlik ve beraberlik için özellikle eğitim ve öğretim için Erzincan’a gelen her vatandaşı kültür elçisi görerek çeşitli organizasyonlarla kültür elçilerinin şehrin tarihi, kültürel ve doğasıyla buluşturuyor. Kültür Elçilerinin okudukları okulda, yurtlarında, yemekhanelerinde ve evlerinde misafir oluyor. Vatandaş ile kucaklaşan her fırsatta pozitif farkındalık yaratarak vatandaşların bir çayını içip birlikte kitap okuyor.

Sevgi bulaşıcıdır diyen Sn. Vali Aydoğdu pozitif enerjisi ile büyük bir titizlik ve disiplin içinde tüm Kamu Kurumları başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ve kısaca her Erzincanlı ile birlikte şehrin gelişmesine katkı sunacak ve şehrin marka değerini yükseltecek olan Erzincan’ın tarihi yapısını, kültürel zenginliğini, tarım ve hayvancılıktaki potansiyelini, yaz ve kış doğa sporlarını, yöresel lezzetlerini gibi birçok alanda yapılan proje ve çalışmalarla Erzincan şehrine ciddi anlamda değer katan sıra dışı çalışmalarıyla da Türkiye de örnek bir Vali.

‘‘İş çok ama iş beğenmeme var’’ diyerek ezber bozan Sn. Aydoğdu Erzincan için önemli bir sorununun da çözümüne yönelik olarak bir birimizden şikâyetçi olmayacağız birçok alanda iş imkânları olmasına rağmen çalışmak istemeyen iş beğenmeme gibi bir durum var. Ve bu durum Erzincan için dezavantaj hepimiz elimizi taşın altına koyacağız başarı istek ve azim ile gerçekleşir başarmak içinde çalışmak lazım 2024 yılının Erzincan yılı olarak kabul ediyoruz.  Erzincan ve ülkemizin daha da gelişmesi ve daha güçlü bir TÜRKİYE için her zamankinden daha çok tutkuyla çalışmalıyız diyerek gençlere sorumluk almaları gerektiğini belirterek çalışarak üretmeyi paylaşarak da büyümeyi arzulayan Vali Aydoğdu gençlere birçok imkân yaratarak her çalışmalarında yanında yer alıyor.

‘‘Sıktığı her ele ruhunu katan bir vali’’

Son olarak geçtiğimiz cumartesi günü Erzincan Valisi Doç. Dr. Sn. Hamza Aydoğdu’nunda katılımıyla Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Sn. Mustafa Şahin’in öncülüğünde sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya sayesinde hayırseverlerin desteğiyle 20 adet elektrikli engelli sandalye dağıtımı yapıldı.  Elektrikli engelli sandalyeler Erzincan Valiliği önünde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtılan törende konuşan Erzincan Valisi Doç. Dr. Sn. Hamza Aydoğdu,” Sonbaharın güzel bir gününde yine güzel bir neşe vesile oluyor, ben öncelikle Mustafa Şahin kardeşimize çok teşekkür ediyorum. İyiliklerin bulaşıcı olduğunu tekrar bize hatırlattığı için de çok teşekkür ediyorum, sandalyeleri dağıtıyoruz. Biz şöyle bir kültürden geliyoruz, kendi nefsi için istediğini komşusu için istemeyen insan eksik insandır. Sizler bizim başımızın tacısınız devletimizin şefkatlerini her zaman sizin yanınızda olacak. Hakikaten bugün değerli ve anlamlı bir gün, ben bu güzel organizasyona vesile olan bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. İnsanlar dünyaya gelirler, yaşarlar ölür giderler önemli olan geride arkalarında bıraktıkları güzel hikâyelerdir. Erzincan güzel hikâyeleri biriktirmeye devam ediyor. Bu inşallah bir Başlangıç olacak, bundan sonrası da beraber birlikte daha güzel, daha iyi şeyleri yapmak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstereceğiz. Bu organizasyon aynı zamanda şunu da gösterecek, bir teşvik olacak diğer insanlara hayırseverlere de güzel bir teşvik olacak.  Ben hassaten kardeşimize valilik, AR-GE ekibine, Jandarma Komutanımız Veysel Bey'e emniyet müdürümüz Zafer Bey'e ve diğer bir AR-GE'deki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.  İyiliklerle yaşayıp iyiliklerle haşr olmayı cenabı Allah hepimize nasip etsin diyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. İfadelerini kullandı.  Aynı zamanda düzenlenen törende bir engelli vatandaşında doğum günü kutlaması oldu.

Bütün bunlar güçlü bir Türkiye’nin en güzel göstergesi olan büyük fotoğrafın küçük bir detayı sadece.  Türkiye yüz yılımızda yeni devlet algısıyla beraber devlet vatandaş el ele. Etkin iletişim ile bire bir vatandaş ile ilgilenen sorunları ve dertleri ile hâllenen var olan güzellikleri ortaya çıkaran erdemli bir davranışın samimiyeti tarifsiz bir duygu. Görünen o ki bir birimizi anlamak için gösterilen her caba sonuçsuz kalmıyor. Yeni Türkiye’de devlet her yönüyle vatandaşın yanında yer alıyor.   Bu durum devletin vatandaşına olan sorumluğunu yerine getirdiği gibi vatandaşın da bu noktada kendisinin devletine olan aidiyeti pekişiyor.

 Çok kıymetli ve değerli Valimiz Can Erzincanlılar adına tanış olduk, memnun olduk.

Sevgi ve saygılarımızla.

Editör: Ali Ekber Taşdelen