Yurt

Giresun Belediye Başkanı Köse’den sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine videolu tepki: “Onların yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine, paylaştığı video ile tepki gösterdi. Köse, “Onların yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat” dedi.

(GİRESUN) - Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine, paylaştığı video ile tepki gösterdi. Köse, “Onların yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat” dedi.

Başkan Köse, AKP’nin TBMM’ye sunduğu Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik öngören ve sokak hayvanlarına “ötanazi” uygulanması hükmünü getiren yasa teklifine ilişkin videolu açıklama yaptı.  Köse, sosyal medya hesabında kucağında bir can dostla yayınladığı videoda, şunları kaydetti:

“Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat”

“Sokak hayvanlarına yönelik yeni yasa tasarısının hayata geçirilmesi noktasında önemli endişelerim var. Sahipsiz hayvanların uyutulmasını kapsayan çağ dışı yasanın uygulanması vicdanen mümkün değildir. Bu gerçeği herkesin görmesini istiyorum. Bu yasa can dostlarımızın yaşamı için büyük bir tehdittir. Bilinsin ki Meclis’e gelen bu yasanın her zaman karşısındayım. Onların yaşaması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğim. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat yerinde yaşat.” 

Köse, sokak hayvanlarının korunması konusunda daha kapsamlı adımlar atılmasını isteyerek, can dostların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.