7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırısı resmen savaşa döndü. İsrail durmaksızın Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Gazze'deki durumun her geçen gün daha da kötüleştiği vurgulanırken, İletişim Bakanı İshak Sidr, yakıt sıkıntısı nedeniyle perşembe günü itibariyle iletişim hizmetlerinin tamamen duracağını bildirdi. İşte İsrail- Hamas çatışmasının 38. gününde dakika dakika yaşananlar...

08.07

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin, “Hemen ateşkes ya da uzun süreli duraklama çağrılarının doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

İsrail Ordusu Refah'a Kara Saldırısı Başlattı! İsrail Ordusu Refah'a Kara Saldırısı Başlattı!

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 37 gündür devam ederken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, uluslararası toplumun Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısına karşı olduğunu açıkladı. Scholz bir tartışma programında yaptığı açıklamada, "Hemen ateşkes ya da uzun süreli duraklama çağrılarının doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu sonuçta İsrail'in Hamas'a yeni füzeler elde etme ve toparlanma imkanı vermesi anlamına gelir" ifadelerini kullanarak, ateşkes yerine "insani duraklama" çağrısında bulundu.

00.39

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest kalması için "anlaşma yapabileceklerini" belirtti.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Galant, esir aileleriyle bir araya geldi.

"Bu savaşta, emniyet teşkilatı sadece iki şeyle ilgileniyor: Hamas'ın yenilmesi ve esirlerin geri dönüşü." diyen Galant, her ne şekilde olursa olsun esirleri kurtarmaya kararlı olduklarını, bunun ise anlaşma ya da operasyon yoluyla olabileceğini dile getirdi.

00.11

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor. 

00.00

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası devam ederken, bölgedeki yakıt krizi gün geçtikçe derinleşiyor. Filistin İletişim Bakanı İshak Sidr yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki telefon ve internet hizmetlerinin yakıt yetersizliği nedeniyle perşembe günü tamamen duracağını belirterek, Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da kötüleşeceğini ifade etti. Gazze Şeridi’ndeki teknik ekiplerin devam eden İsrail saldırılarına rağmen internet ve telefon hizmetini sürdürmek için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Sidr, İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağını felç etme çabalarının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini ve İsrail’in savaş suçlarını gizlemeyi amaçladığını belirtti.

Editör: Balcan Hande