Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik soykırım suçları işlediğini ve saldırılar kapsamında 902 aileyi nüfustan sildiğini duyurdu.

Bu açıklama, bölgedeki insani durumu ve yaşanan trajediyi gözler önüne seriyor. Gazze hükümeti, yaşananların uluslararası topluma duyurulması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında masum sivilleri hedef almaya devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız olarak saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun acı bilançosuna ilişkin açıklama, Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden geldi. Açıklamada, saldırıların sivillere olan etkileri ve bölgedeki insani krizin boyutları vurgulandı. Gazze hükümeti, bu saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, dünya kamuoyunu durumu dikkate almaya çağırdı.

ULUSLARARASI YASAKLI SİLAHLAR KULLANILDI

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze'de ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılarda uluslararası yasaklı silahlar kullandığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in bir yıldır sürdürdüğü saldırılar sırasında soykırım suçları işleyerek 902 Filistinli ailenin nüfus kayıtlarından silindiği duyuruldu. Bu durum, bölgede yaşanan insani krizin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi ve uluslararası toplumun bu saldırılara karşı daha etkin bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

MAHKUM EDİLMESİ İSTENDİ

İran füzelerini, İsrail'e yöneltti İran füzelerini, İsrail'e yöneltti

Gazze'deki Medya Ofisi, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği tüm cinayet ve soykırımları en güçlü şekilde kınadığını ve uluslararası toplumdan bu yönde güçlü kınamalar beklediğini aktardı.

Açıklamada, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarına, "soykırım saldırılarının durdurulması için ABD ve İsrail'e baskı yapılması" çağrısı tekrarlandı. Ayrıca, İsrail'in uluslararası arenada yargılanması ve işlediği suçlardan dolayı mahkum edilmesi talep edildi. Bu ifadeler, bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi için acil eylem çağrısını gündeme getirdi.

Editör: Şevval Örs