Spor

Galatasaray, Kasımpaşa maçında tarihe geçme fırsatıyla sahada!

Galatasaray, yarın sahasında Kasımpaşa'yı ağırlıyor. Sarı-kırmızılı ekip, bu maçı kazanırsa Süper Lig'de yeni bir rekora imza atacak.

Lider Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında yarın sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. RAMS Park'ta oynanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak ve karşılaşmanın hakemi Oğuzhan Çakır olacak.

Süper Lig'de fırtına gibi esen ve çıktığı ilk 6 maçın tamamını kazanan sarı-kırmızılı ekip, topladığı 18 puanla zirvede yer alıyor. Kasımpaşa ise bir galibiyet, üç beraberlik ve iki mağlubiyetle 6 puan toplayarak haftaya 11. sırada giriş yaptı.

GALATASARAY KAZANIRSA TARİHE GEÇECEK

Bu sezonki ilk 6 maçını kazanarak Süper Lig tarihinin en iyi başlangıçlarından birine imza atan Galatasaray, Kasımpaşa'yı mağlup etmesi durumunda yeni bir rekora ulaşacak.

2009-2010 sezonunda Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard döneminde de ilk 6 maçını kazanan sarı-kırmızılılar, bu başarıyı tekrarlamış durumda. Eğer yarın sahadan galibiyetle ayrılırlarsa, tarihlerindeki en iyi sezon başlangıcını yapmış olacaklar.

ZIYECH KADRODA YOK

Galatasaray'da Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle yarınki maçta forma giyemeyecek. Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile oynadığı karşılaşmada sakatlanan Ziyech, Kasımpaşa'ya karşı sahada olamayacak.

6 MAÇTA 20 GOL

Galatasaray, Süper Lig'deki ilk 6 maçında rakip fileleri tam 20 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılar, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'a 2'şer, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'a 5'er, Gaziantep FK ve ezeli rakibi Fenerbahçe'ye ise 3'er gol attı. Bu performansıyla Galatasaray, ligin en çok gol atan takımı konumunda bulunuyor.

KASIMPAŞA'YA ÜSTÜN

Galatasaray, Süper Lig'de Kasımpaşa'yı ağırladığı son 7 maçın 6'sını kazandı. Sadece bir kez sahadan mağlubiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, bu süreçte rakiplerini iki kez 2-1, iki kez 1-0, bir kez 4-1 ve bir kez de 2-0'lık skorlarla mağlup etmeyi başardı. Tek yenilgisini ise 3-1'lik skorla aldı.

Galatasaray, yarın oynanacak Kasımpaşa maçıyla hem galibiyet serisini sürdürmek hem de tarihe geçmek istiyor.