Putin'in Kremlin'deki Yeni Ekibi Belli Oldu! Putin'in Kremlin'deki Yeni Ekibi Belli Oldu!

Bir Senato raporuna göre Paris yönetimi, gelecekteki muhtemel bir saldırıyı önlemek amacıyla Erivan'a 'Bastion' olarak isimlendirilen 24 Arquus zırhlı personel taşıyıcı gönderdi.

Senatörler Hugues Saury ve Helene Conway-Mouret tarafından yayınlanan rapora göre, bu sayıya 'halihazırda üretimi devam eden aynı tipteki 26 araç daha ilave edilecek'.

Gemiyle Gürcistan'ın Poti Limanı'na gönderilen askeri araçlar buradan demiryolu ile Ermenistan'a ulaştırıldı.

Her biri 12,5 tonluk araçlar 8'i arkada olmak üzere 10 kişi taşıyabiliyor ve 12,7 mm ya da 7,62 mm makineli tüfekle donatılmış durumda.

Zırh esas olarak şarapnel, mayın ve 7,62 mm mühimmata karşı koruma sağlıyor. 

ERC-90

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, 3 Ekim'de Ermenistan'ın başkenti Erivan'a yaptığı ziyaret sırasında "kendini savunması için" Ermenistan'a yapılacak olan askeri teçhizat desteğine onay vermişti.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ise 23 Ekim'de Fransız savunma ve güvenlik şirketi Thales, füze üreticisi MBDA ve Ermenistan arasında bir sözleşme imzalandığını duyurmuştu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan savaşlarda Paris, Erivan'ın yanında yer aldı ve Bakü'yü "gerginliği arttırmakla" suçladı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 Ekim'de yaptığı açıklamada, "Ermenistan'ı bırakmayacağız" ifadesini kullanmıştı.

Analistlere göre bu açıklama, Paris'in Erivan'a silah desteği sağlayacağı şeklinde algılanmıştı.