FETÖ'ye yakın kaynaklar FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 20 Ekim'de öldüğünü duyururken cenazeye ilişkin tartışmaların da devam ettiği belirtiliyor.  SÖZCÜ TV yayınına katılan VOA muhabiri Mehmet Sümer FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü hastanenin önünde konuştu. Sümer, "Cenazesinin çarşamba günü yapılacağına dair bilgiler var. Pensilvanya'daki çiftlik arazi içerisine mi yoksa çiftlik arazisine 5 kilometre mesafesinde yer alan örgüte ait olan mezarlıkta mı defnedilecek, bunlar soru işaretleri." dedi. 

Sümer şu ifadeleri kullandı: 

-En son cumartesi günü görüntülendi. Bazı kaynaklar yaklaşık iki gün kadar önce ölmüş olabileceğine dair yorumlar yapıyorlar. 

-Örgüt içinde nereye gömüleceğine dair tartışmalar da olduğu söyleniyor.

Muş'ta kız çocukları okusun diye sahadalar... Devamsız 4 kız öğrenci daha eğitime kazandırıldı Muş'ta kız çocukları okusun diye sahadalar... Devamsız 4 kız öğrenci daha eğitime kazandırıldı

ÖLÜMÜN DUYURULUP DUYRULMAMASI KONUSUNDA TARTIŞMA ÇIKTI
MİT'in paylaştığı bilgi notuna göre FETÖ elebaşının ölümünün duyurulup duyurulmaması konusunda tartışma çıktı. Bazı örgüt üyeleri ölüm haberini gizlemek istedi ancak bunun gizlenemeyeceğini savunanlar ağır bastı. MİT'in bilgi notuna göre örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı örgüt içinde tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

CENAZE TÖRENİNİN NEREDE YAPILACAĞI BELİRSİZ
Cevdet Türkyolu'nun kendi kontrolünde bir cenaze töreni planladığı ve bir an önce cenazenin defnedilmesini istediği belirtilirken ABD'deki örgüt üyeleri Avrupa'dan geleceklerin beklenmesi gerektiğini savunduğu dile getirildi. Örgüt içinde Cevdet Türkyolu'nun göstermelik bir cenaze töreninden sonra cenazeyi kaçırma ihtimali ciddi olarak tartışıldığı da konuşulanlar arasında. 

FETÖ terör örgütünde Gülen'in mezarının bilinmemesi konusundaki görüş ağır basıyor. Örgüt tarafından böylece Saidi Nursi benzeri bir hava verilmesi düşünülüyor. Cenazenin çok az sayıda kişinin katılımıyla kaldırılıp Cevdet Türkyolu'nun damadının arazisi içinde ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. 

Editör: Balcan Hande