Spor

Fenerbahçe Evinde 1 Puana Razı Oldu!

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Fenerbahçe sahasında ağırladığı Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe’nin golünü Youssef En-Nesyri kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında Fenerbahçe ile Manchester United karşı karşıya geldi.

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpen yönetti. Karşılaşmanın VAR koltuğunda ise bir başka Fransız Jeroma Brisard oturdu.

FENERBAHÇE 1 PUANA RAZI OLDU

Karşılaşmanın başlama vuruşuyla birlikte Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı başlasa da girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Manchester United 15. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Yenilen gol sonrası sarı-lacivertliler baskısını arttırsa da ilk yarı bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıya da etkili giren Fenerbahçe 49. Bulduğu golle skora denge getirdi. Bu gol sonrası Fenerbahçe tehlikeli ataklar yakalasa da karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve maç 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe’nin golünü 49. dakikada Youssef En-Nesyri, Manchester United’ın golünü ise 15. dakikada Christian Eriksen kaydetti. Ayrıca Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho 57. dakikada kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe bu beraberlikle puanını 5’e yükseltirken, Manchester United’da 3 puana çıktı.

İşte karşılaşmadan dakikalar:

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

68. dakikada sol kanatta topla buluşan Mazaroui'nin sert vuruşunu Livakovic kornere tokatladı.

58. dakikada Jose Mourinho yoğun itirazları sebebiyle kırmızı kart gördü.

57. dakikada sağ kanattan topla gelen Osayi çalımını attıktan sonra yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

49. dakikada sol kanattan topla gelen Saint-Maximin'in ortasında En-Nesyri'nin kafa vuruşu ağlarla buluştu. 1-1

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR (İLK YARI)

37. dakikada Szymanski'nin sert ortasında Tadic'in kafa vuruşunu Onana son anda çıkardı. Devamında En-Nesyri'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

34. dakikada sol kanattan topla gelen Saint-Maximin'in yerden açtığı sert ortada En-Nesyri'nin vuruşunda De Ligt'e çarpan top kornere çıktı.

23. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Szymanski'nin ortasında Tadic'in boş ağlara gidecek şutunu Martinez çizgiden çıkardı.

22. dakikada sağ kanatta topla buluşan Rashford ceza sahasına girip uzak köşeye şutunu çekti. Top direğin hemen yanından auta çıktı.

21. dakikada sağ kanattan topla çıkan Osayi'nin pasında topla buluşan Tadic'in vuruşu Onana'da kaldı.

16. dakikada sol kanattan topla gelen Garnacho'nun açtığı ortada Zirkzee topla buluştu. Zirkzee'nin verdiği pasta Eriksen'in tekte vuruşu ağlarla buluştu. 0-1

13. dakikada orta alanda topu kazanan Szymanski hızlıca atağa çıkmak istedi ancak Rashford'un müdahalesiyle yerde kaldı. Rashford sarı kart gördü.

6. dakikada Szymanski'nin ortasında ceza sahasının dışında topla buluşan Mert Müldür'ün sert şutu direğin üstünden auta çıktı.