TİCARET BAKANLIĞI, İSRAİL İLE OLAN TÜM TİCARETİN DURDURULDUĞUNU AÇIKLADI TİCARET BAKANLIĞI, İSRAİL İLE OLAN TÜM TİCARETİN DURDURULDUĞUNU AÇIKLADI

Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalar çeşitli mesleklerde işçi arıyor. Fabrikalardan alınan bilgiye göre 27 farklı meslekte toplam 160 işçiye ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Aşağıdaki tabloda talep edilen alanlar belirtilmiş olup, bu alanlarda çalışmak isteyen ve yeterliliği olan kişiler ilgili fabrikalara ya da Erzincan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne başvuruda bulunarak detaylı bilgi alabilmektedirler.

Ayrıca Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden alınan bilgide; yukarıdaki tabloda belirtilen elektrik-elektronik, makine bakım onarım, kaynakçı, çelik demir metal işleri, mobilya imalatı-mobilya, alüminyum doğrama, aşçı, plastik işleme, kasap, tornacı, kalıpçı, otomasyon; alanlarında istihdam olmak isteyen lise mezunu, 17-22 yaş arasında başvuracak kişiler için isterlerse Mesleki Eğitim Merkezine kayıtları yapılmak sureti ile (31 aralık tarihine kadar) alanla ilgili eğitim almaları ve bu alanlarda belgelendirme işlemleri gerçekleştirilecek ve kayıt olanların 2025 haziran ayına kadar GSS sigorta ve işletmeye devlet desteği sağlanacaktır.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden alınan bilgiye göre tekstil ile ilgili kurs almak isteyen kişiler için Erzincan’ın değişik bölgelerinde giyim üretimi alanındaki birçok kursun devam ettiği. Et ve et ürünleri işlemeciliği (kasaplık) kurslarının da halen düzenlenmekte olduğu.

Halk Eğitim Merkezine yeterli müracaatın olması halinde kaynakçılık, halkla ilişkiler ve organizasyon ilgili kurslar da düzenlenebilecektir.

İlgililer tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşlarımızın daha kolay iş bulabilmeleri için çalışmak istedikleri alanlar ile ilgili kurslara yazılarak gerekli belgelere veya öğrenim durumuna sahip olmalarının önemli olduğu belirtildi.

-Ali Ekber TAŞDELEN-