Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156'ncı Kuruluş Yıl Dönümü töreninde açıklamalarda bulundu. Yargının eleştirlemez olmadığını dile getiren Erdoğan, "Hoşnutsuzluğunuzu açkıca dile getirebilirsiniz. Hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini yazabilir. Fakat yargının toptancı bir anlayışla yıpratılmasını asla kabul edemeyiz. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156. Kuruluş Yıldönümü Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

156 yıldır Danıştay çatısı altında görev yapan tüm hakimlerimizi şükranla yad ediyorum. Danıştay mensuplarına kıymetli hizmetlerinden dolayı ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Devlet adaletle hükmettiği, adalet dağıttığı müddetçe güçlüdür. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Adli ve İdari Yargı farketmeksizin, adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirdiğimizde geleceğimize güvenle bakabileceğimize inanıyorum.

"YASSIADA'DA İŞLENEN HUKUK KATLİAMLARINI UNUTMUYORUZ"

Adaletsizlik duygusunun insanımızın gönül dünyasında nasıl kırılmaya yol açabileceğini gördük. Yassıada'da işlenen hukuk katliamlarını unutmuyporuz. Menderes, Zorlu, Polatkan'ın idamları hala yüreğimizde kanıyor. 28 Şubat dönenimde adata darbecilere alkış tutanların hukuk sistemimize verdikleri zararın tamiratı yıllar aldı. 15 Temmuz'da ödediğimiz bedeller de ortadadır. Darbeci alçaklar başarılı olasa, yeni Yassıadalar kuracaklar, kan dökeceklerdi.

Adalet sistemimiz bir dönem darbecilerin, bir dönem FETÖ'cülerin saldırılarına maruz kalmıştır. Yargının üzerine vesayetin gölgesinin düştüğü bu dönem sona erse de, toplumun üzerinde gölgesi devam etmiştir.

"YARGI ELEŞTİRİLEMEZ DEĞİLDİR"

Sosyal medyadaki acımasız linç kültürünün mağdur ettiği kısımların en başında hukukçularımız geliyor. Siyaset kurumu nasıl layusel değil de, yargı da eleştirilemez değildir. Hoşnutsuzluğunuzu açkıca dile getirebilirsiniz. Hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini yazabilir. Fakat yargının toptancı bir anlayışla yıpratılmasını asla kabul edemeyiz. Hukukun kendi mecrasında ilerlemesi en hayırlı yoldur. Biz bunu doğru bulmuyoıruz. Herkes yargıya yardımcı olmalı, adaletin gecikmeksizin tecellisine katkı sağlamalıdır.

Manisalılara kartlı sayaca geçiş süreciyle ilgili müjde Manisalılara kartlı sayaca geçiş süreciyle ilgili müjde

Güçlü, tarafsız bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakabileceğimiz en güçlü mirastır. Bu konuda tıkanıklık varsa gidermek 85 milyon olarak hepimizin görevidir.

"YUVALANMALARINA İZİN VERMEYİZ"

Ancak yargının yıpratılmasına asla izin veremeyiz. Yargı mensuplarına çamur atılmasını kabul edemeyiz. Belli bir zümrenin menfaatini gözeten dar kadrocu anlayışların da devlet kurumları içinde yuvalanmasına izin vermeyiz.

"EN KIYMETLİ MİRASTIR"

Herkes yargıya yardımcı olmalı, işini kolaylaştırmalı. Adaletin eksiksiz ve gecikmeksizin tecellisine katlı sağlamalı. Güçlü, tarafsız, bağımsız, iyi ve seri işleyen bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakabileceğimiz en kıymetli mirastır.

Editör: Balcan Hande