Politika

Erdoğan: 'Sonu Onursuz Ölüm Oldu'

FETÖ elebaşının ölümü hakkında ilk defa konuşan Erdoğan, "Onursuz bir ölüm oldu" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. FETÖ elebaşının ölümü hakkında ilk defa konuşan Erdoğan, "Onursuz bir ölüm oldu" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında konuştu. 22 yıldır AK Parti'nin hükümette olduğunu fakat hiçbir zaman şımarık bir parti olmadıklarını söyleyen Erdoğan, "Kendimiz bedel ödesek de halkımıza bedel ödetmedik" dedi.

FETÖ hakkında da konuşan Erdoğan, "FETÖ'cülere haddini bildirdik. FETÖ ele başının ölümü de onursuz bir ölüm olmuştur. Bu dünyada işledikleri suçlardan kaçsa da ilahi adaletten kaçamadılar. Allah'ın cezalandırması çetindir. Rabbimiz bu hainlerin yaptıklarının hesabını soracaktır. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerimizin yüreği biraz olsun soğumuş, gazilerimiz biraz olsun teselli bulmuş, Türkiye'ye ihanet edenlerin akıbetinin ne olacağı böylece görülmüştür" diye konuştu.

'Hep beraber terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz'

Gündemdeki yeni açılımlar hakkında da konuşan Erdoğan, "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Hep beraber terörün olmadığı bir ülkeye inşa edelim istiyoruz" dedi.

'Bir daha gün yüzü görmeyecekler'

Yenidoğan çetesi hakkında da konuşan Erdoğan, "1.5 sene önce bir şikayet üzerine başlatılan soruşturmalar gösterdi ki 12 evladımız canına kast eden bir çete vardır. Bölücü terör örgütü sempatizanların da içinde olduğu bu çete, devletin imkanlarını istismar ederek böyle alçakça bir vahşeti gerçekleştirmiştir. Devletimiz de ilk andan itibaren harekete geçmiştir. Böyle bir barbarlığı yapanlar hukuk önünde en ağır cezalarını çekeceklerdir. Bir daha gün yüzü göremeyecekler. Cumhurbaşkanı olarak ben de bakanlarıma gerekli talimatları verdim"

'Putin'in davetiyle BRICS Zirvesi'ne gidiyorum'

Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleşecek BRICS Zirvesi hakkında da konuşan Erdoğan, "Putin'in davetiyle Kazan'a gidiyorum. Orada BRICS Zirvesi'ne gideceğiz. Türkiye olarak, BRICS ile işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.