Politika

Erdoğan-Kurtulmuş Görüşmesinin Detayları Ortaya Çıktı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Külliye’de gerçekleştirdiği basına kapalı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın üçüncü maddesini hedef alması tepkilere neden oldu.

Kurtulmuş’a en sert tepki, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi.

Bahçeli, partisinin TBMM’deki basın toplantısında "Devleti milletten ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir" dedi.

Bahçeli’nin sert açıklamalarının ardından dün (17 Ekim) sürpriz bir görüşme gerçekleşti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u kabul etti.

Külliye’deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirdi. Sürpriz görüşmeye ilişkin gazeteci Fikret Bila, edindiği kulis bilgilerini aktardı.

Görüşmenin içeriğinin Kurtulmuş'un açıklamaları olduğunu ifade eden Bila, Bahçeli'nin çıkışının görüşmeyi hızlandırdığını aktardı.

Bila yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Evet görüşmenin 3'üncü madde açıklaması nedeniyle olduğu kulislerde konuşuluyor. Görüşme 2'li bir görüşme ve basına kapalı. İçeriğin dışarıya yansıması biraz zaman alır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takip eden meslektaşlarımızın verdiği bilgiye göre Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3'üncü maddesiyle ilgili yaptığı konuşma ve onun yarattığı tartışmanın ele alındığı bir görüşme olduğu ifade ediliyor.

Ankara'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çok sert açıklamasının bu görüşmeyi hızlandırdığı söyleniyor. Kurtulmuş'un o ifade ile neyi kastettiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardığı yönünde bir kulis bilgisine sahibiz."