Şirket haberleri

Enerji dünyasının nabzı “demo day” etkinliğinde attı

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ikinci dönemi de başarıyla tamamlandı. Program kapsamında desteklenen 10 girişim, Diyarbakır’da gerçekleşen “demo day” etkinliğinde projelerini yatırımcılara sundu. Girişimler toplam 1.1 milyon liralık para ödülüne layık görüldü.

(İSTANBUL) - Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ikinci dönemi de başarıyla tamamlandı. Program kapsamında desteklenen 10 girişim, Diyarbakır’da gerçekleşen “demo day” etkinliğinde projelerini yatırımcılara sundu. Girişimler toplam 1.1 milyon liralık para ödülüne layık görüldü. 

Enerji sektöründe inovatif çözümlere sahip girişimcilere destek sağlayan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ikinci mezunlarını verdi. Dicle Elektrik himayesinde, EPDK’nın desteğiyle hayata geçen programda başarılı olan 10 girişim,  projelerini katılımcılara aktardı. 

Dicle Üniversitesi Teknokent ve Kuluçka Merkezi temsilcileri, önde gelen VC’ler, melek yatırım ağları, kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler ve girişimcilerin katılımıyla gerçekleşen Eksim Pulse Demo Day’de jüri değerlendirmelerinde ilk üçe giren Tayyar Robotik, AYLARA ve WORKYBE; sırasıyla 300 bin TL, 200 bin TL ve 100 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.  

Diyarbakır’da yer alan Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen “demo day” etkinliğinde yatırımcılar, enerji sektörüne yönelik girişimleri yakından tanıma imkanı buldu. Yeni ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayan etkinlikte girişimciler, proje ve ürünlerini yatırımcılar ile kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze anlattı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Eksim Holding İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, şunları kaydetti:

“Girişimleri desteklerken onların fikirlerinden ilham alıyoruz”

Eksim olarak her alanda inovasyonun peşinden koşarken bu yolculukta girişimlerle yan yana yol almanın önemine inanıyoruz. Girişimleri desteklerken bizler de onların fikirlerinden ilham alarak işimize yön verebiliyoruz. Verim odaklı ve yapay zeka temelli iş fikirleri geliştiren tüm girişimlere açığız ve düzenli olarak destek sağlıyoruz. Bu desteğimizi Eksim Pulse ile ortaya koyarken aynı zamanda girişim sermayemiz Eksim Ventures ile de yenilikçi girişimlerin büyüme hikayelerine ortak oluyoruz. Yatırım yaptığımız şirketlerin yeni pazarlara açılması, yeni yatırım turlarında daha yüksek değerlemelerle yer alması ve bulundukları pazarlarda pazar paylarını artırmaları bizleri son derece gururlandırıyor. Girişimleri değerlendirirken problem ve çözüm önermesi, ürünün yenilikçiliği, uygulanabilirliği ve ticari potansiyeli ile girişimcinin yetkinliği gibi temel kriterleri dikkate aldık.”  

Açılışta söz alan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, genç yeteneklere sahip çıkmanın ve onları desteklemenin önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Yatırımlarımızın temelinde teknoloji, inovasyon ve insan bulunuyor”

“Dijitalleşme ve teknoloji odaklı projeler, hem bizim şirketimiz hem de Türkiye genelinde büyük bir ihtiyaç. Bu tür projelerin yaygınlaşmasını diliyoruz. Eksim Pulse gibi programlar ise genç yeteneklerin bu yolda ilerlemeleri için önemli fırsatlar sunuyor. Hizmet bölgemizde yaşam kalitesini büyük şehirler seviyesine getirme hedefiyle teknoloji, inovasyon ve insan gücü olmak üzere üç ana başlık altında ilerledik. Özellikle kayıp-kaçak oranlarını düşürme konusundaki başarılarımızda bu üç ana başlık kritik rol oynadı. Diyarbakır merkezinde kayıp-kaçak oranlarını yüzde 73’lerden yüzde 17 seviyelerine düşürdük ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir enerji kalitesine ulaştık.” 

Eğitim ve danışmanlık desteği üç ay sürdü 

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’na yapılan 100 başvurudan 28’i jüri karşısına çıkarken 10 girişim “demo day”e katılmaya hak kazandı. Seçilen ekiplerden oluşan toplam 117 katılımcı, yoğun bir eğitim dönemi geçirdi. Haziran ayında başlayarak 6’sı online ve 2’si yüz yüze olmak üzere 8 eğitim düzenlendi. 16 mentörle toplam 120 saatten fazla teknik ve dikey mentörlük görüşmesi gerçekleştirildi. 30’ar saatlik hukuk, yatırım ve finans danışmanlığı ağustos ayı sonuna kadar devam etti. Ayrıca tüm ekiplerle 20 farklı iş geliştirme görüşmesi yapıldı.  

Eksim Pulse Demo Day’de projelerini sunan ekipler şöyle sıralandı:  

WORKYBE: Ekipman ve enerji verimliliğini artırmak için yapay zeka tabanlı enerji ve varlık yönetimi altyapısı sağlayan bir sürdürülebilirlik platformudur.  

LUMIAN ENERGY: IoT tabanlı, bağımsız bir platform olan Lumian Energy, enerji verilerini gerçek zamanlı toplar, enerji talep yönetimini optimize ederek enerji tasarrufu ile karbondan arındırma çözümleri sunar.  

RATIO: Enerji depolama yönetimi için optimizasyon ve simülasyonu ürünleri geliştirir. 

ROTORBIT: Wisdom AI platformu ile endüstriyel süreçleri optimize eder, süreç takibi, kestirimci bakım ve kalite yönetimi gibi yeteneklerle operasyonel verimliliği artırır. Ayrıca karbon ayak izi hesaplama ve minimize etme kabiliyetleri sunar. 

AYLARA: AG şebekelerinde gerilim düşümü/artışı, harmonikler, dengesizlik ve reaktif güç tüketimi problemlerini çözen güç elektroniği tabanlı gerilim düzenleyici cihazları geliştirir, elektrik dağıtım şirketlerine yönelik çözümler sunar.  

TORKMAN: Otonom trafo kablo hazırlama cihazı ile manuel kablo başlığı montaj süresini ve operatör hatalarını azaltarak verimliliği artırır. 

SIGNALTON TEKNOLOJİ: Akıllı şehir, endüstri/üretim, ulaşım, enerji ve çevre sektörlerinde dijital elektronik IoT algılayıcı sistemleri ve yapay zeka tabanlı ileri veri analiz yöntemleri sunarak uçtan uca dijital çözümler sağlar. 

TAYYAR ROBOTİK: Enerji santrallerinin otonom insansız hava araçları ile izlenmesini sağlar. 

PINCIDENT İSG: Enerji sektörü için geliştirilmiş bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim yazılımıdır. 

TECHSTUDIO: Elektrik enerjisinin verimli kullanımı için sahada elektronik donanımlarla izleme, veri toplama ve aktarma sağlar, böylece elektrik dağıtım şirketlerinin arıza müdahale hızını artırır.

ADVERTORIAL YAYIN