Dünya

Donald Trump'a Suikast Girişimi!

ABD Başkan adayı Donald Trump'a, Pennsylvania'da düzenlediği mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi. Miting sırasında birden fazla silah sesi duyulurken, kurşunlardan birinin Trump'ın yüzünü sıyırdığı belirtildi.

Donald Trump'ın Pennsylvania'da düzenlediği mitingi sırasında silahlar ateşlendi. Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump'ın yüzünden vurulduğu açıklandı.

Suikast girişimi sırasında korumalar Trump'ın etrafını sardı ve silahlı polisler sahnenin önünde konuşlandı.

Trump, ABD Gizli Servisi tarafından bir araca götürülürken yumruğunu defalarca kalabalığa doğru kaldırdı.

Trump'ın yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı.

Trump'ın bulunduğu sahnenin yakınındaki bir çatıda silahlı kolluk kuvvetleri de görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ABD Gizli Servisi, Donald Trump'ın güvende olduğunu ve Cumartesi günü Pennsylvania'da eski ABD başkanı için düzenlenen kampanya mitinginde yaşanan bir olayın ardından çevresinde koruyucu önlemler alındığını söyledi.

Gizli Servis'ten yapılan açıklamada, "Olay hakkında şu anda aktif bir soruşturma yürütülüyor ve daha fazla bilgi mevcut olduğunda açıklanacaktır" denildi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Pensilvanya eyaletine bağlı Butler Bölge Savcısı'nın yaptığı açıklamaya göre, suikast girişimi sırasında bir kişi öldü, bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Trump'a ateş eden kişinin ise öldürüldüğü açıklandı. 

BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Delaware'deki kiliseden çıkarken gazetecilere yaptığı açıklamada, bildirilen silahlı saldırı hakkında bilgilendirilmediğini söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'a yönelik saldırı girişimi hakkında Başkan Biden'ın bilgilendirildiği ifade edildi. 

SALDIRIYA YÖNELİK TEPKİLER

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, "Trump için dua ediyoruz" açıklamasını yaparken, Temsilciler Meclisi'ndeki demokratların lideri Hakeem Jeffries, "Düşüncelerim ve duaların eski başkan Trump ile birlikte" dedi. 

Tesla ve X'in CEO'su Elon Musk, Trump'a yönelik suikast girişimini kınayarak "Başkan Trump'ı tamamen destekliyor ve hızla iyileşmesini umuyorum" açıklamasını yaptı.

(sözcü)