M60T tankının kabulü tamamlandı M60T tankının kabulü tamamlandı

Discord isimli sosyal medya platformunda E.N.B. adlı çocuğun da bulunduğu görüntülerle ilgili başlatılan soruşturmada, şüpheli T.D. tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan T.D, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheli, sağlık kontrolünden sonra Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren T.D, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Mahkeme tarafından sorgulanan zanlı, "şantaj", "müstehcen içerikli yayınların dağıtımına aracılık etmek", "yanıltıcı bilgi yaymak" ve "kişisel verileri hukuka aykırı biçimde ele geçirmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMANIN ARKA PLANI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim'de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medya platformlarında tehdit edildiğine dair paylaşılan videoların Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve bu videoların kurgu olduğunun tespit edildiğini belirtmişti.Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün, E.N.B. adlı çocuğun güvenli bir adreste muhafaza altına alındığını ve ifadesinin psikolog eşliğinde alınacağını açıklamıştı. Ayrıca, E.N.B.'nin tehdit ve şantaja maruz kaldığını öne süren ve bu görüntüleri yanıltıcı bir şekilde internet ortamında paylaşarak dezenformasyon yapan 18 yaşındaki T.D.'nin Ankara'da gözaltına alındığını da bildirmişti.

Editör: Şevval Örs