Dünya

Denizden Saldırı Başlıyor!

İsrail, Hizbullah’a donanma ile saldıracağını duyururken Lübnanlıları denizden uzak durmaları konusunda tehdit etti.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yoğun saldırıları devam ederken kritik bir açıklama yapıldı.

Hizbullah'a karşı şimdi de donanmanın denizden saldırı başlatacağını duyuran İsrail ordusu, Lübnanlıları bu bölgede denize yaklaşmaları halinde canlarıyla tehdit etti.

İsrail ordusu, Hizbullah’a karşı donanma ile saldırı başlatacağını duyurdu ve Sayda kentinden itibaren balıkçı tekneleri dahil herkesi denizden uzak durmaları için tehdit etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayda kentinin kuzeyindeki Avali Nehri hattından itibaren Lübnanlılara balıkçı tekneleri veya diğer deniz araçlarıyla açılmaktan acil olarak kaçınmaları uyarısında” bulundu.

5 BELDE ASKERİ BÖLGE İLAN EDİLDİ

İsrail ordusundan yapılan bir diğer açıklamaya göre de Rosh Hanikra, Şlomi, Hanita, Adamit ve Arab el-Aramshe beldelerinin saat 22'den itibaren "kapalı askeri bölge" ilan edildi.  Söz konusu bölgelere giriş çıkışların da kesinlikle yasaklandığı belirtildi. 


İSRAİL'İN SALDIRILARI

İsrail, Gazze’ye yönelik bir yıl süre saldırıların ardından Lübnan’a yöneldi. Tel Aviv, kontrollü çatışmalara devam ettiği Lübnan Hizbullah’ına 23 Eylül'den bugüne geniş çaplı saldırılar düzenlemeye başladı.

Lübnan, saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 2 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İsrail’in saldırıları dolayısıyla Lübnan’da yüz binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.