Bülten

Çin heyetinden Beykoz Belediye Başkanı Köseler’e ziyaret 

Çin Gansu Eyaleti Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkanı Sheng Yunfeng ve Türk-Çin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yavuz Onay, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’i ziyaret etti.

(İSTANBUL) - Çin Gansu Eyaleti Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkanı Sheng Yunfeng ve Türk-Çin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yavuz Onay, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’i ziyaret etti. 

Başkan Alaattin Köseler ile bir araya gelen Çin Gansu heyeti, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Gansu ile Beykoz’u tanıtan sunumların yapıldığı toplantıda, özellikle tarımsal faaliyetler konusunda iş birliği yapılabileceği vurgulandı.

Gansu Eyaleti Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkanı Sheng Yunfeng, Türkiye ile Çin’in ticari anlamda iyi ilişkiler içinde olduğunu belirterek, “Gansu eyaletimiz hem Çin’in çok önemli tarihi alanlarından, hem de İpekyolu’nun en önemli noktasıdır. Tarım, teknoloji ve endüstri anlamında oldukça zengin ve önemli bir konumdayız. İstanbul ve Beykoz ile ticari anlamda daha ileri ilişkiler kuracağımıza inanıyorum” dedi. 

Konuklarına Beykoz'a gerçekleştirdikleri ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Köseler, “Beykoz'un kapılarını dünyaya açmak için karşılıklı hoşgörü ve kardeşliği geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla birçok ülkeyle dostluk köprüleri kurmaktayız. Şimdi köprünün bir ayağını da Çin'de inşa etmeye karar verdik” diye konuştu. 

Beykoz Belediyesi’nin üreticilere sunduğu alım garantili tarım sistemini ve fide desteklerini anlatan Köseler, “Tarımsal alanda ve medikal bitki üretimi konusunda ortak projelerin geliştirilebileceğini düşünmekteyim. Her iki şehrin tarihi İpekyolu üzerinde olması, ekonomik ve kültürel etkileşimlerin gelecekte çeşitlenerek devam etmesi için bizlere bir fırsat tanımaktadır” ifadelerini kullandı.