HABER: DUYGU NİL ÖZER / KAMERA: GURBETELLİ YALÇIN

(ANKARA)- CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP’nin 20’nci Olağanüstü Kurultay’ına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, “Bugün ben bu kurultayda tünelin ucundaki ışığı gördüm. Enerjiyi gördüm. Bu enerjiyi iyi bir noktaya taşırsak, inanıyorum ki biz iktidar oluruz” ifadelerini kullanırken, Güner, “Bundan sonraki süreçte de program olmak üzere tümüyle bir yenilenmeyi tamamlamış olacağız. Aslında her şey bir zihniyet meselesi. Bu zihniyet, anlayış, demokratikleşme ruhu hem genel başkanımızda hem de mevcut MYK’mızda var” dedi.

CHP'nin tüzük değişikliklerinin ele alınacağı 20'nci Olağanüstü Kurultayı başladı. Kurultay başlangıcı öncesi CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner kurultay sürecini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

“Tümüyle yenilenmeyi tamamlamış olacağız”

CHP’de bir tüzük kurultayının uzun süreden beri ihtiyaç olarak nitelendirildiğini söyleyen Güner, şöyle konuştu:

“Bu tüzük kurultayıyla beraber de 5 Kasım 2023’te bir liderlik değişimi gerçekleşti ama kurumsallaşma anlamında belirli kuralların artık tüzüğümüzde yer alıp, kim genel başkan olursa olsun uygulanması konusunda bir kapsamlı değişikliğe ihtiyaç vardı. CHP olarak biz geleceğe nasıl bakıyoruz noktasında yeniden bir tarifte bulunmalıyız diye düşündük ve devamında da program kurultayımızı gerçekleştirip, liderlik, kadro ve bugün tüzük. Bundan sonraki süreçte de program olmak üzere tümüyle bir yenilenmeyi tamamlamış olacağız. Aslında her şey bir zihniyet meselesi. Bu zihniyet, anlayış, demokratikleşme ruhu hem genel başkanımızda hem de mevcut MYK’mızda var. Bundan sonra da bunlar yazılı metin olarak geldikten sonra bu ruhla hareket etmek durumunda olacak.”

“CHP’de ön seçim yapılması son derece değerli”

“Tüzük kurultayı partimiz için son derece önemli” diyen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise gerçekleşen tüzük kurultayının CHP örgütüne ve teşkilatına büyük bir heyecan ve enerji vereceğini söyledi. CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısını hatırlatan Sarıgül, şöyle konuştu:

“Yurttaşlarımız ‘CHP yerel seçimlerde başarılı olursa, biz sizi iktidarda görmek istiyoruz’ diyor. O nedenle tüzük kurultayımızın partimizi, örgütümüzü motive etmesi açısından son derece önemli. Bütün belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, parti üyelerimiz bilmeli ki bizi seçen güç, CHP’nin gücü. CHP varsa hepimiz varız. Onun için yapmamız gereken olay, ‘CHP’mize bir oy daha fazla nereden kazandırabiliriz’ onun hesabı içerisinde olmamız. Parti içerisindeki farklı görüşlerin de en güzel şekilde konuşulması ve değerlendirilmesi. Mesela üç dönem kuralı değerli bir kural ama ona da bakmak lazım. Partide tecrübe ve hafızaya da ihtiyaç. CHP’de ön seçim yapılması son derece değerli. Ön seçim olmasaydı ben milletvekili olamazdım. Ön seçim, gençlerin heyecanını artırır. Gençlerin ve kadınları önünü açar. Bugün ben bu kurultayda tünelin ucundaki ışığı gördüm. Enerjiyi gördüm. Bu enerjiyi iyi bir noktaya taşırsak, inanıyorum ki biz iktidar oluruz.”

 

TFF heyeti Külliye'de TFF heyeti Külliye'de

 

Kaynak: anka