HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: BERKİN GÜLSOY

(ANKARA) - CHP'de tüzük değişikliklerinin ardından, "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" partinin program çalışmalarıyla devam ediyor. Kurultay sürecini değerlendiren Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, “Verilecek her karar, CHP’nin geleceğine, hükümet olacak olan CHP’nin, ülkenin geleceğine etkisidir. Bu çok geç kalınmış da olsa nihayet Özgür Bey’e nasip oldu. Bu tarihi bir kongredir. Bu kongrenin sonucunda artık şahıslar değil, partinin bütün üyeleri temsilde etkili olacaklar” dedi.

CHP'de tüzük değişikliklerinin ardından, "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" ATO Congressium'da partinin program çalışmaları devam ediyor. Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, yapılan tüzük değişikliğini ve bugünkü çalışmaları ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

''Bu tarihi bir kongredir''

Yapılan tüzük değişikliğini “ümit verici” olarak tanımlayan Bilecen, şunları söyledi:

Emeklilerin hesaplarında inceleme yok! Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

''Dün CHP’ye yakıştığı gibi tartışmalar bazen gerilse de işin sonunda sarılarak ayrılmalar oldu. Bugün belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, Parti Meclisi üyelerimiz hep birlikte bir karar vermeye çalışıyoruz. Verilecek her karar, CHP’nin geleceğine, hükümet olacak olan CHP’nin ülkenin geleceğine etkisidir. Bu çok geç kalınmış da olsa nihayet Özgür Bey’e nasip oldu. Bu tarihi bir kongredir. Bu kongre sonucunda artık şahıslar değil, partinin bütün üyeleri eşit bir şekilde temsilde etkili olacaklar. Artık delegeler, üyelerimiz tarafından daha demokratik ortamda seçilecekler. Bu olması gerekiyordu. Zaten Özgür Bey’in vaatlerinden bir tanesiydi. Genel Başkan bu vaadini tutmuş oldu. Bu vaat bence ülkenin geleceğidir. Gençlerimizin CHP’ye katılmasını sağlayacak. Herhangi bir genç üyemiz ile partiye 20 yılını vermiş bir üye eşit kategoride seçme hakkını elde edecekler.''

 

 

Kaynak: anka