Uzmanlar Uyardı: Covid-19 Organlarımızı Etkilemiş Olabilir! Uzmanlar Uyardı: Covid-19 Organlarımızı Etkilemiş Olabilir!

(ANKARA) - CHP’nin 20’nci Olağanüstü Kurultayı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, “Cumhuriyet Halk Partisi ikinci yüzyıla yeni bir program ile köklerinden aldığı ilhamla programını değiştirmiş olarak gelecek. Bu tüzük, örgütün tüzüğüdür. Örgüt kendi önermiştir. Mahalleden başlamak üzere en üst kademeye kadar örgütün her kademesinden görüş alınmıştır” dedi.

 CHP’nin tüzük değişikliklerini ele alınacağı 20’nci Olağanüstü Kurultay’ı başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, kurultayı ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Kurultay’da sunulacak öneri ve görüşlerin, mahalleden başlayarak en üst kademeye kadar işlenerek derlendiğini söyleyen Aytekin, şunları kaydetti:

 “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’ndayız. Tüzüğümüzü, örgütümüz ve delegelerimizle birlikte gözden geçireceğiz. İç hukukumuzun eksik yanlarını hep birlikte oy birliğine varan bir oranla yeniden düzenleyeceğiz. Sonra da ayın 7 ve 8’inde program kurultayı başlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi ikinci yüzyıla yeni bir program ile köklerinden aldığı ilhamla programını değiştirmiş olarak gelecek. Biz bu kurultaya giderken genel merkezde bir hafta hazırlık yapıp örgütün önüne koymadık. Çalışmalar, mahallelerde başladı. Buralarda tartışıldı, konuşuldu, öneriler yoğruldu ve ilçelerden illere geldi. Sonra genel merkezde 81 il başkanımızla birkaç kez toplantı yaptık. Ardından tüzük komisyonumuzu tam üç kere topladık. Milletvekili grubumuzla saatlerce konuştuk ve parti meclisimizle konuşarak son halini verdik. Bu tüzük, örgütün tüzüğüdür, örgüt kendi önermiştir. Mahalleden başlamak üzere en üst kademeye kadar örgütün her kademesinden görüş alınmıştır. On binin üzerinde görüş ve öneri gelmiştir. Aynı öneriler bir araya toplanmış ve sonuç haline getirilmiştir.”

Kaynak: anka