Hekimler ve sağlık çalışanları, maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bugün yurt genelinde iş bıraktı. Adana’da iş bırakan hekimlere destek veren CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili düzenlemenin kanun teklifinden gece yarısı operasyonuyla geri çekildiğini belirterek, "Pandemi döneminde hayatını hiçe sayan tüm sağlık çalışanlarının sorunu bizim sorunumuzdur. Yaşasın mücadelemiz" dedi.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) başlattığı eylemler çerçevesinde bugün tüm yurtta bir günlüğüne iş bıraktı. Adana’da iş bırakan hekimler ve sağlık çalışanları, Şehir Hastanesi önünde kitlesel basın açıklaması yaptı. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına, CHP Adana milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Orhan Sümer de destek verdi. Burada bir açıklama yapan Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:

SADECE SON AY 197 HEKİM YURT DIŞINA GİTMİŞ: “Türkiye’nin en iyi yetişmiş öğrencilerinin tıp fakültesini tercih ettiğini biliyoruz. Neredeyse ilk bine giren Türkiye’nin bu parlak beyinleri, maalesef artık geleceklerini yurt dışında arıyorlar. Sadece son ay 197 hekim yurt dışına gitmiş. Pandemi döneminde doktorları ve sağlık çalışanlarını, sağlık emekçilerini sadece alkışlayanlar, sırtını sıvazlayanlar hem özlük hakları konusunda hem vatandaşla karşı karşıya gelme konusunda hem de maaşlar konusunda herhangi bir iyileştirmeye gitmemiştir.

BİR GECE YARISI OPERASYONUYLA BU İYİLEŞTİRME GERİ ÇEKİLMİŞTİR: Aralık ayında, Sanayi ve Enerji Komisyonu’nun getirmiş olduğu kanun taslağı içerisine apar topar, bir gece yarısı diş hekimleri ve tabipler için bir iyileştirme yapılmış, ancak sebebi bilinmeyen bir nedenle yine bir gece yarısı operasyonuyla bu iyileştirme geri çekilmiştir. Biz de tabii ki CHP olarak, elbette bu iyileştirmenin tüm sağlık çalışanları için, sadece tabipler ve diş hekimleri için değil, tüm sağlık emekçilerini kapsaması gerektiğini Meclis’te defalarca gündeme getirdik. Ancak en azından diş hekimleri ve tabiplere yapılmış olan iyileştirmenin uygulanması gerekirken bir gece yarısı operasyonuyla sözde ‘iyileştirme yapılacak, daha geniş kapsamlı çalışılacak’ diye geri çekildi ve bugüne kadar ne yazık ki sağlık emekçileri ve sağlık çalışanları için herhangi bir kanun taslağı hala önümüze gelmedi. Dolayısıyla bu ülkede en meşakkatli eğitimi alan, bu ülkede canını dişe takan, pandemi döneminde hayatını hiçe sayan tüm sağlık çalışanlarının sorunu bizim sorunumuzdur. Bunun arkasında olmaya ve sizin mücadelenize destek vermeye devam edeceğiz. Yaşasın mücadelemiz.”

Sağlık emekçileri, Şevkin'in konuşmasının ardından "Yaşamak, yaşatmak istiyoruz" sloganı attı.