(ANKARA) - CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, AKP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'na atanan Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'e, iki görevden birini seçmesi çağrısında bulunarak, "Bir baro başkanı aynı zamanda bir partinin il başkanı olursa, o baronun tüm meselelerde adil ve siyaset üstü bir tutum alabileceğine kimse inanmaz" dedi.

AKP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'na, Baro Başkanlığı görevini yürüten Muhammed Burak Gül'ün atanmasına CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan tepki gösterdi.

Gül'ü ya Baro Başkanlığından ya da İl Başkanlığından istifa etmeye çağıran Akdoğan, “Tuzla birlikte ateş, su, toprak, tahta ne varsa hepsi koktu ya, alın size bir koku daha. Cumhurbaşkanı, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına Baro Başkanı Muhammet Burak Gül'ü atamış. AK Parti öyle bir döneme geldi ki kendisine kadro bulamıyor. Baro Başkanı temsil ettiği avukatların tüm işini gücünü bırakıyor ve İl Başkanlığı'na koşuyor. Böyle bir baronun adil ve siyaset üstü olduğuna kim inanır” ifadelerini kullandı.

Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

CHP'li Akdoğan şunları kaydetti:

“İktidarın hukuku kendisine tutsak etme arzusu bir baro başkanını, il başkanı yapacak noktaya gelmiştir. Biz hem siyasetçi olarak hem de avukatlar olarak hem siyaset kurumunun hem avukatlık mesleğinin onurunu korumayı sürdüreceğiz. Kahramanmaraş’taki bu meslektaşıma, bu Baro Başkanı'na sesleniyorum. Yapma, hukuku bir de sen ayaklar altına alma ya o görevi seç ya bu görevi."

Kaynak: anka