CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcü Deniz Yücel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Adıyaman'da polis cinnet geçirdi! 2 şehit Adıyaman'da polis cinnet geçirdi! 2 şehit

"MEYDAN OKUYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sert tepki gösteren Yücel, şunları söyledi:

* "İlk kez bir bakan Meclisin kürsüsünden Cumhuriyet’e açıkça meydan okudu. Tarikatları bilimin önünde tuttu. Fedakâr öğretmenlerimiz için 'Terörist yetiştiriyorlar' deme cüretini gösterdi. Bu çirkin ve saygısız açıklamanın ardından, bu kişinin derhal haddinin bildirilmesini istedik ama hala Saraydan tık yok. O zat o koltuğu işgal etmeyi sürdürdükçe, öfkemiz dinmeyecek. Madem bu zat Cumhuriyet’e meydan okuyor, o zaman, biz de ona meydan okuyoruz.

* Yusuf Tekin, o koltukta oturamayacaksın. Eğitimi, tarikatlara ve müritlere teslim etmene izin vermeyeceğiz. Senin edepsizce "eski Türkiye" dediğin Atatürk Cumhuriyetine darbe vurmana müsaade etmeyeceğiz. Bu bakanın çirkin ve saygısız açıklamaları, tüm öğretmenlere, eğitim emekçilerine ve gençlerimize yapılmış bir hakarettir. 

"HADDİNİ BİLECEKSİN"

Neymiş? O çok övdüğü tarikatlar olmazsa, çocuklarımız terörist olacakmış. Tacizle, istismarla anılan tarikatların desteğiyle çocuklar daha iyi yetişecekmiş. Yok ya.

Yıllardır eğitim için ter döken, çocuklar için emek harcayan öğretmenlerimize daha büyük bir hakaret olamaz. Terörist arıyorsan yıllarca destek verdiğin cemaatlerde ara Yusuf Tekin! FETÖ'yü hatırla. Ve unutma! Bu ülkenin eğitimde tek yol göstericisi vardır o da Atatürk ilkeler ve devrimleridir.

* Çağdaşlık hedefinden, bilimsel eğitimden, laiklik ilkesinden ödün verilmesine izin vermeyeceğiz. AKP iktidarlarında, senden önce o koltukta, 8 bakan daha oturdu, Hiçbiri senin kadar pervasız davranmadı. Haddini bileceksin, şeyhlere, şıhlara, tarikatlara hizmet eden bir mürit değil devletine, milletine hizmet eden bir bakan olacaksın. Aksi halde o işgal ettiğin koltuktan derhal kalkacaksın."

Editör: Balcan Hande