(MALATYA) - Cumhuriyet Halk Partisi, 101’inci yaşını Malatya’da coşkuyla kutladı. CHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Cengiz Özdemir, “21. yüzyılın 2. çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin birinci partisi yapmıştır” dedi.

Kas hastası Yakup bebeğin babası Ertan Çalık: “Çocuğumuzun tedavisi için 3 milyon 200 bin dolar paraya ihtiyacımız var” Kas hastası Yakup bebeğin babası Ertan Çalık: “Çocuğumuzun tedavisi için 3 milyon 200 bin dolar paraya ihtiyacımız var”

Cumhuriyet Halk Partisi 101. kuruluş yıldönümünü kutladı. CHP Malatya İl Örgütü, partisinin kuruluş yıl dönümünde Atatürk ve ismet İnönü Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdi. İl Başkan Yardımcısı Cengiz Özdemir, Hekimhan Belediyesi Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ve çok sayıda partilinin katıldığı törende Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101 yıllık demokrasi mücadelesine dikkat çekildi.

CHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Cengiz Özdemir Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi olan Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesinin bugün devam ettiğini söyledi. Başkan Özdemir açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi:

“Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız.  21. yüzyılın 2. çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin birinci partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki; Büyük Önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır.”

İsmet İnönü Anıtı'na çelenk 

Konuşmaların ardından Kapalı Çarşı’da İsmet İnönü Anıtı’na çelenk sunumunda bulunan CHP İl Örgütü, burada da saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Yine burada da basın açıklaması yapan Özdemir, Cumhuriyet Halk Partililer olarak devlet adamlığını İsmet Paşa'dan ve eşi Mevhibe Hanımdan öğrendiklerini söyledi. Özdemir, Cumhuriyet Halk Partililerin ona şükranlarını sunduğunu, aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

 

Kaynak: anka