Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı madenin ortaklarından Çalık Holding'in sahibi Ahmet Çalık'ın "Operasyonel sorumluluğuz yok" açıklamasına tepki gösteren Özel "Kardan pay alıyorsanız, orada yapılan her şeyden sorumlusunuz. Şimdi kendilerini bu işte sıyırmaya çalışmaları, milletin canı pahasına orayı sömürenler sorumluluktan kaçamaz. O maden derhal kapatılmalıdır" diye konuştu.

Soma'da yaşanan felaket ile İliç'te yaşananların birçok benzer noktası olduğunu belirten Özel "Bu konuda TTB’nin heyetlerine izin verilmelidir. Meslek odalarının bölgede araştırma yapmasına imkan tanımak gerekmektedir" dedi

Toprak kaymasının yaşandığı madenin kapasite artış raporunun altında Murat Kurum’un imzasının olduğunu ifade eden Özel "Sen 3-4 kat kapasite artışı çevreye zarar vermez diye imza atmışsın" diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

Ayrıca 2021 yılında bu madendeki sızıntıyı hep birlikte takip etmiştik. Ceza kesildi, sonra yine çalışmaya başladı. Birkaç ay sonra vergi borcu affedildi. Şirketin vergi borcunu silmek onları ödüllendirmektir. Bu tamamen bilgiye dayalı. Endişe yaratacak ilişkiler ağına ilişkin çalışmaları yürütüyoruz.  

"Particilik aday olmayınca küsmek, kaçmak, bir başka yere gitmek değildir"

Tunç Soyer aday gösterilmemesine ilişkin konuşan Özel, "Biz, Tunç Başkanımızı seviyoruz. İzmir'de tüm engellemelere rağmen CHP belediyeciliği çok çok önemli işler yapmıştır. Ancak İzmir seçmeninin haklı olarak beklentileri yüksek notu da kıttır. Biz bunu sayın başkanla da konuştuk. Biz İzmir genelinde yenilenme, bir gençleşme ve biz dinamizm ve tabii ki yaptığımız tüm anketlerden kadın elinin değmesini isteniyordu. O yüzdendir ki 9 kadın listede. O yüzde 12 tane 40 yaş altı genç listede. Biz burada İzmir'in ve Türkiye'nin geleceğini yönetecek isimlere görev verdik" dedi.

Özel şöyle devam etti:

Özgür Özel'den Erken Seçim Açıklaması! Özgür Özel'den Erken Seçim Açıklaması!

Bugün 3-4 istifa eden kişi konuşuluyor. Esas, aday adaylarımız konuşulmuyor. Particilik aday olmayınca küsmek, kaçmak, bir başka yere gitmek değildir. Particilik görevde olmadığın noktada parti için çalışmak, kent için çalışmaktadır.

Editör: Balcan Hande