HABER: YAĞMUR BERİL VAROL- KAMERA: KERİM UĞUR

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, proje tanıtım toplantısında; “Çok da proje belediyeciliği yapmayacağız, bu dönem hizmet belediyeciliği yapacağız. Siyaset değil hizmet etmek için yerel yönetimlere aday olduğumuz ve seçildiğimizde ki seçileceğiz 5 yıl boyunca kentlerimizi sosyal demokrat belediyecilikle, toplumcu belediyecilikle buluşturacağımız ve 2028’de iktidara yürüyeceğimiz bir dönemin aslında ilk günü benim için” dedi.

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, proje tanıtım toplantısı yaptı. Toplantıya CHP Parti Meclis Üyesi Baran Bozoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu. il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda konuşan Baran Bozoğlu, şunları söyledi:

“Oldukça önemli bir süreçten geçiyoruz. Biz tabi başkanımı Parti Meclisi’ne geldiği zaman büyük bir coşkuyla elimizi kaldırdık. Kendisinin bir mimar olması, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği içerisinde görevlerini yapmış olması, bu kent için, bu ülke insanları için emek vermiş olması. Aynı zamanda da bir kadın olması Cumhuriyet Halk Partisi PM üyelerini çok mutlu etmişti. Oldukça hazır, hazırlıklı bir belediye başkan adayımız var. Projelerini hazırlamış, kenti çok iyi bilen, Konak'ı çok iyi tanıyan, buradaki halkı, buradaki vatandaşlarla doğrudan temas kurmuş ve CHP’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine, devrimlerine sahip çıkan bir perspektifle çalışacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına çok büyük başlangıç yaptı. Gençleşerek, kadınları cinsel eşitliğine sahip çıkarak, kadınlara sahip çıkarak büyük bir yol kat etmeye başladı. Artık belediye başkanlarımızın karneleri olacak. Üç ayda bir biz CHP Genel Merkezi olarak ilçe yönetimimizden vatandaşlarımızdan gelen görüşlerini gözeterek belediye başkanlarımızın tutacağız. Belediye başkanlarımızla sürekli temas halinde, vatandaşın isteklerini yirminci yüzyılın gerekliliğini gözeterek güncellemeler yapmaya devam edeceğiz. Ve beş yılın sonunda da kararlarımızı bu karneler üzerinden, bu anketler üzerinden değerlendireceğiz.”

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise şöyle konuştu:

“Şeffaf ve hesap verilebilir belediyecilik bunu çok önemsiyorum. Kamuya kamunun parasını harcıyoruz, belediyelerde yerel yönetimlerde bu bütçenin öncelikle 111 mahallede 330 bin kişiye eşit olarak harcanması, sloganımız ‘Adil Kent Eşit Yurttaşlık’. Sürekli harcamalarımızı açık olarak yayınlayacağız bilançolarımızı, açık ihalelerimiz gelir giderlerimizi yayınlayacağız. Herkesin bütçenin nereye gittiğini görme, bilgilenme şansı olacak. Bütün vatandaşlarımızın kendini eşit hissettiği, bütün olanakların kente adil dağıtıldığı bir kent olacak.

Konak Kart uygulamasına önümüzdeki dönemde başlayacağız. Kent yoksulluğu çok fazla bu dönemde. Neredeyse herkes kendini bir kent yoksulu olarak tarif edebilir. Bu kent yoksulluğunun bu kadar arttığı yerde biz sosyal yardımlarımızı çok daha görünmeden bir kart yardımıyla ve bu kartı İzmirli esnaftan sadece alışveriş yaparak üretebileceği bir sistem.

“BİZ YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ, YOKSULLUĞUN YOK EDİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sürekli insanları yoksullaştırarak buradan oy devşirerek uzun yıllar tek adam rejimine dönen iktidarın politikalarındayız. Ama biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz yoksulluğun yok edilmesi için mücadele edeceğiz. İzmir yasak madde kullanımında birinci ülkede. Konak da bu birincinin birincisi. Dolayısıyla burada yapacağımız kent yoksulluğuyla mücadele madde bağımlılığıyla da mücadeleye giriyor. İşsiz gençler, eğitim olanağından yoksun ailede yaşanan çeşitli travmatik durumlar bunu tetikliyor ve bu da bizim kentimizin tam ortasında Konak’ın büyük bir bölgeyi aslında bir suç bölgesi haline getirebiliyor.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ KONAK’IN BÜTÜN KILCALLARINA YERLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kadını merkeze koyan onu rahatça sokakta iş hayatında toplumsal hayatta yer aldıran bir belediyecilik istiyoruz. Bunun için öncelikle toplumsal cinsiyet eşitliğini bir eylem planını hazırlayıp toplumsal cinsiyete dayalı bir bütçe hazırlayıp. Toplumsal cinsiyet eşitliğini de Konak’ın bütün kılcallarına yerleştirmek istiyoruz. Kadına şiddet çok fazla yine bu hafta biliyorsunuz erkek cinayetine uğrayan kadınlar oldu bunun için bir hat açacağız. Kadınlara bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı danışma merkezlerimiz olacak. Ama acil durumlar için hat açacağız ve tabii ki kadın sığınma evlerimiz olacak.”

MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI

MUTLU’NUN ÖNE ÇIKAN PROJELERİ

Çınarlı Mutlu, projelerini ise şöyle sıraladı:

. Kentin gelişimi için yeni fikirlerin üretileceği İnovasyon Merkezimizi kurulacak.

.Konak Kart uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin kartlarına yükleneni nakdi destek karşılığında anlaşmalı esnaflardan ve kurulacak gıda bankalarından alışveriş yapabilecek.

.Afetlere dayanıklı bir kent için kentsel dönüşüme hız verilecek.

.Aşevlerinin sayıları arttırılacak

.Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı kurulacak

.Mahallelerde sağlık taraması yapılacak

.Üniversite öğrencimize maddi eğitim desteği sağlanacak

.Görme engelli yurttaşların yararlanabileceği sesli kütüphane kurulacak

.Yaşlı Gündüz Bakım Evleri’nde alzheimer hastaları ve yakınlarına gündüz bakımevi desteği sağlanacak

. Bağımlılık Danışmanlık ve Takip Merkezi kurulacak”

 

Kaynak: anka