İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir Dikili'deki Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, “Biz gücümüzü, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz. Bu değerlerimizle büyük gurur duyuyoruz. Bu gururla sizlere hizmet edeceğiz ve çok başarılı olacağız" dedi.

Çiğli’de coşku zirve yaptı... Çiğli'de Vosvos turlu selamlama Çiğli’de coşku zirve yaptı... Çiğli'de Vosvos turlu selamlama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir Dikili'deki Halk Buluşması'nda konuştu. Tugay, şunları söyledi:

“İzmir ve Dikili ile İzmir'in her bir tarafıyla, her bir insanıyla ayrı ayrı gurur duyuyorum. Ne kadar insana özel ve mutlu hissettiriyorsunuz böyle sağladığınız birlikteliklerle. Ben bundan sonra bir konuyu netleştirelim istiyorum. Ben bundan sonra bana geldiğimde burada hoş geldiniz demeyeceksiniz. Ben burada çünkü artık misafir değilim. Ben burada İzmir'in bütün ilçelerinde merkezinde olduğu gibi Dikili'de de 1 Nisan'dan itibaren ev sahibiyim. Bugünden itibaren beni ev sahibi saymanızı istiyorum. Cemil Tugay, İzmir'in evladı olan Cemil Tugay bundan sonra siz neredeyseniz orada olacak. Allah korusun her türlü sorunda, her türlü problemde yanınızda olacak. Ona bir şey iletmek istediğinizde kapısı da gönlü de telefonu da açık olacak. Mutlaka ulaşabileceksiniz. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın. Genel başkanımız burada. Onun konuşması bizim için en önemlisi biz nasılsa daha çok konuşacağız sizinle. Çok gelip gideceğiz. Sadece İzmir'in büyükşehir belediye başkan adayı olarak inşallah 31 Mart günü sizin onaylarınızla, oylarınızla bu şehre büyükşehir belediye başkanı olma onurunu yaşayacak bir kardeşiniz olarak şunu bilmenizi isterim. Bundan önceki dönemde Adil Başkanımız geçen beş yılda çok başarılı çalışmalar yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada pek çok çalışma yaptı. Gerçekten çok değerli işler yaptı. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bayrağı devralırız birbirimizden. Daha ileriye, daha yükseğe taşımak için mücadele ederiz.

“DEVRALDIĞIMIZ MİRASI BİZ DE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DAHA YÜKSEĞE DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Tunç Başkanın bıraktığı yerden onun da daha önce diğer belediye başkanlarımızdan devraldığımız mirası biz de önümüzdeki dönemde daha yükseğe, daha ileriye taşıyacağız. Bir şehrin altyapısı, üstyapısı, her türlü sorunuyla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Buna hiçbir şüpheniz olmasın ve Dikili'nin değerini biliyoruz. Dikili İzmir'imizin en gözde beldelerinden, en gözde ilçelerinden birisi. Özellikle tarımı, özellikle turizmi desteklenecek. Size söz veriyorum. Önümüzdeki dönem Dikili çok daha güzel, çiçek gibi bir ilçe olacak. Bunun için üzerime düşeni yapacağım. Biz gücümüzü ve inancımızı bayrağımızdaki altı oktan alıyoruz. Altı oklu bayrağımızı bugün en yüksekte taşıyan saygıdeğer Genel Başkanımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü bizim destek olan halkımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü ay yıldızlı bayrağımızdan alıyoruz. Biz gücümüzü, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyoruz. Bu değerlerimizle büyük gurur duyuyoruz. Bu gururuna sizlere hizmet edeceğiz ve çok başarılı olacağız.” 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise şöyle konuştu:

"Biz 20 Şubat'tan sonra asıl seçim kampanyamızı başlatıyoruz. Çok güzel, çok donanımlı, çok keyifli bir seçim kampanyası hazırladık şiirler okuyacağız, şarkılar söyleyeceğiz. Yaptıklarımızı anlatacağız. Yapacaklarımızı anlatacağız. Kırk beş gün boyunca yaklaşık hem sokaklarda, meydanlarda sizlerle olacağız, dertleşeceğiz. Ama geçen beş yılın kısa bir muhasebesini de burada yapmak isterim. 2019 yılının Mart ayında göreve geldiğimizde İzmir'in en borçlu belediyesini aldık. Bugün geldiğimiz noktada İzmir'in neredeyse hiç borcu olmayan sadece kamu kurum ve kuruluşlarına borcu olan o borcu da hemen nakit ödeyecek kasasında hazır parası bulunan kimseye kuruş borcu olmayan bir belediyeye sahibiz. Bununla sizler adına gurur duyuyorum.

“SÖZ VERDİK, YAPTIK”

Göreve geldiğimizde ne kadar eksik olduğunu biliyorsunuz. Sekiz yıl boyunca şuradaki eski belediye binamız yıkılmayı bekledi. Yaptık. Söz verdik. Kendi imkanlarımızla yaptık. 350 kişi oturma kapasiteli Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ni kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Araç filomuza otuz adet araç aldı. Göreve geldiğimizde zarar ederek 1500 tane halk ekmek satılıyordu bu ilçede. Şu an zarar etmeden belediyenin kasasına para kazandırarak günde 6 bin adet ekmek piyasadan yüzde 15 ucuza Dikili halkına dağıtılıyor.

ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİ REHBER EDİNEN BİR ANLAYIŞLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Sosyal belediyecilik anlamında iki yıl içerisinde kayıtlı 15 bin kişiye kıyafet yardımı yaptık. İki yıl içerisinde 8 bin kişiye gıda yardımı yaptık. Bunları çok dediğim gibi Allah seçim kampanyalarında zarar eden bütün belediye iştiraklerinin hepsinin nasıl kara çevrildiğini ve hizmet kapasitesini yüzde 300-500 arttırdığını hepsinin detaylarıyla anlatacağım. Değerli dostlar yine yeniden çıkıyoruz yola. Yeni çıktığımız bu yolda gökleri temeli Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti'ne dayanan ilk kurultayını Sivas Kongresi'nde yapmış, kurtuluşun, kuruluşun, Mustafa Kemal Atatürk'ün Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ama tüm Dikili'yi kucaklayan bir anlayışla Cumhuriyet değerlerini sözde değil, özde benimseyen, Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinen bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bu yolda bizimle olmaya var mısınız?”

 

 

Kaynak: anka