Gündem

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILDI!

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu’nun ölmediğine dair ortaya atılan iddiaların ardından, mezarının açılması kararı verilmişti. Bu karar doğrultusunda Garipoğlu’nun mezarı açıldı.

15 yıl önce Türkiye'yi sarsan cinayet: Münevver Karabulut

Tam 15 yıl önce, İstanbul’da işlenen ve Türkiye’yi dehşete düşüren cinayet, ülkede büyük bir infiale yol açmıştı. Yıllardır çeşitli tartışmaların odağında kalan bu korkunç olayda, lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi. Karabulut’un cesedi, bir çöp toplayıcı tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu.

Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı, DNA sonuçları bekleniyor

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu’nun ölmediğine dair ortaya atılan iddiaların ardından, mezarının açılması kararı verilmişti. Bu karar doğrultusunda Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Şimdi ise gözler, açılan mezardan alınan numunelerin DNA sonuçlarına çevrilmiş durumda.

Cem Garipoğlu 197 gün kaçtı, teslim oldu ve 2014’te intihar etti

Münevver Karabulut’u vahşice öldürdükten sonra 197 gün boyunca kaçan Cem Garipoğlu, nihayet teslim olmuş ve cezaevine gönderilmişti. Ancak 2014 yılında, Garipoğlu’nun cezaevinde intihar ettiği açıklandı. Yine de kamuoyunda, Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediğine dair şüpheler uzun süre tartışıldı.

Mezar Bugün Açıldı

Karabulut Ailesi, kızlarının katilinin mezarının açılması talebini uzun süre sürdü. İlk başvuruları reddedilmesine rağmen, vazgeçmeyen aile nihayet geçtiğimiz günlerde başvurusunun kabul edilmesiyle bir adım daha attı. Savcılık, İstanbul Üsküdar’da bulunan Karacaahmet Mezarlığı’ndaki mezarın 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi ve mezar açıldı.

Kazma işlemi tamamlandıktan sonra, ceset Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, cesedin tamamen mezardan çıkarılıp DNA örneklerinin alınarak kimlik tespiti yapılacağını açıkladı.

DNA EŞLEŞMESİ YAPILACAK

Garipoğlu’nun cesedinden alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılacak.

POLİSTEN BARİYERLİ ÖNLEM

 ekipleri, Cem Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle tedbir aldı.

"ÇOK SU ALAN BİR BÖLGE DEĞİL, KEMİKLER DAĞILMIŞTI"

Mezarlıkta konuşan Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir ise şu ifadeleri kullandı:

"Çok su alan bir bölge olmadığı için incelemelerin sağlıklı yapılacağını düşünüyoruz. Tabutun içerisinde kemikler ve kafatası dağılmış bir şekilde duruyordu. Tabutun içerisinde kefen ve beze rastlanmadı. Garipoğlu Ailesi ne kadar hızlı DNA örneği verirse rapor da o kadar hızlı çıkacak."

"RAPOR 1 HAFTA İÇERİSİNDE ÇIKACAK"

Avukat Epözdemir, Karabulut Ailesi'nin yeni bir travma yaşamamak için gelmediğini belirterek, "1 hafta içerisinde kuvvetle muhtemel rapor çıkacaktır. Çıkan sonuç ardından hala inanmayanlar olacaktır. Kamu vicdanının biraz da olsun rahatlaması için önemli bir çalışmaydı." dedi.

"ÖLDÜĞÜNE İNANMIYORUZ"

"Biz öldüğüne inanmıyoruz" diyen Epözdemir, "Bu kapsamda başvuru yaptık. Cezaevi psikologu intihara meyilli değildi, antidepresan kullanmıyordu diyor. Bir insanın kendini boğması intihar vakaları bakımından en zor olandır.

İlaç kullanırsınız, ateşli silahla da intihar edebilirisiniz ama düşünün ki bıçak, çatal, kemer dahi olmadığı bir süreçte gidip kantinden çamaşır ipi alıp kendiniz boğuyorsunuz" ifadelerini kullandı.