SEFER TALAY

Adana'da tır ile servis minibüsü çarpıştı: 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı Adana'da tır ile servis minibüsü çarpıştı: 4 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı

(BALIKESİR) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlenen Yaz Spor Okulları Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde büyük ilgi gördü. Atatürk Spor Salonu'ndaki masa tenisinden voleybola kadar değişik branşlarda başlatılan kurslara bin 200 çocuk katılıyor.

Burhaniye'de “Yaza hareketli giriyoruz” sloganı ile başlatılan Yaz Spor Okulları yoğun ilgi gördü. Atatürk Spor Salonu'nu dolduran çocuklar eğitmenlerin eşliğinde çalışmalarına devam ederken, Yaz Spor Okulları açılış töreni düzenlendi. Törene katılan çocuklar büyük coşku yaşarken, jimnastik grubu ise gösteri yaptı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Alpaslan, iki devre halinde düzenlenen Yaz Spor Okullarının 1 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtti.

Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Alpaslan, “Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarımızı salonlarımıza çekmek genel amacımız. Günümüzde, birçok etmenin bombardımanı altında bulunan çocuklarımız ve gençlerimizi özelikle bilgisayar bağımlılığından, telefon bağımlılığından ve sosyal medya bağımlılığından uzaklaştırmak temel amacımız. Aynı zamanda geleceğin sporcuları olan bu çocuklarımızı gelecekteki futbol takımımızda, basketbol takımımızda ve hatta milli takımımızda görmek hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Kurslarımız iki dönem halinde devam edecektir. 26 haziran- 1 ağustos ve 1 ağustos - 1 eylül tarihleri arasına kadar kurslarımız devam edecektir. Tüm öğrencilerimizi tüm Burhaniyelileri salonumuza, aktivite yapmak üzere bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: anka