SEFER TALAY  

(BALIKESİR) - Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilen Kadıncık Deresi’nde yaşanan kirlilik nedeniyle balık ölümleri başladı. Ali Çetinkaya Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Ali Uysal, "İki ay önce Çoruk Mahallesi kanalizasyonu Kadıncık Deresi’ne akmaya başladı. Belediyeye ve kaymakamlığa başvuru yaptık, önlem alınmadı. Kadıncık Deresi içinde iki günden bu yana balık ölümleri başladı. Yetkilerin acil çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün 19.02.2010 tarih ve 5492 sayılı kararı ile 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilen Kadıncık Deresi'nde yaşanan kirlilikle beraber balık ölümleri başladı. Balık ölümlerini gözlemleyen vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi.

Ali Çetinkaya Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Ali Uysal, kirliliğin iki aydır Çoruk Mahallesi’nden gelen kanalizasyon şebekesinden kaynaklandığını ve iki günden beri de balık ölümlerinin başladığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Kaymakamlığı'na ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Burhaniye Şube Müdürlüğü’ne fotoğraflarla başvuruda bulunduklarını anlatan Uysal şunları söyledi:

 “İki ay önce Çoruk Mahallesi kanalizasyonu Kadıncık Deresi’ne akmaya başladı. Sitemiz kokudan çok rahatsız. Bunun için durumu, 10’ar gün ara ile gerek büyükşehir birimlerine, gerek Burhaniye Belediyesi birimlerine, Burhaniye Kaymakamlığa’na ve Çevre Şehircilik Burhaniye Şube Müdürlüğü’ne varıncaya kadar fotoğraflarla paylaştık. Ne hikmetse defaten paylaşmamıza rağmen önlem alınmadı. Çoruk Köyü’nün kanalizasyonundan şu an sitemiz çok şiddetli rahatsız. O kanalizasyona bir şey karıştığına inanıyoruz. Kadıncık Deresi içinde iki günden bu yana balık ölümleri başladı. Derenin kirliliği hat safhada. Onun için yetkilerin acil çözüm bulmasını önemle arz ediyoruz.”

ARTVİN'İN ŞAVŞAT İLÇESİ KARAGÖL BÖLGESİNDEKİ AĞAÇ KESİMİNE TEPKİLER SÜRÜYOR: "SEL VE HEYELAN ENDİŞESİYLE YAŞIYORUZ" ARTVİN'İN ŞAVŞAT İLÇESİ KARAGÖL BÖLGESİNDEKİ AĞAÇ KESİMİNE TEPKİLER SÜRÜYOR: "SEL VE HEYELAN ENDİŞESİYLE YAŞIYORUZ"

Site sakinlerinden Ali İvgen de, "Çevremizdeki kirlilik gerçekten çok büyük. Tüm balıklar ölüyor. İnsanlar da kokudan çok rahatsız oluyor. Ölen balıklar kokuyor. Burayı da kokutacaklar. Bu dalyan denizle bağlantılı. Burada kaç tane site var. Bin 800 konutluk Orjan Sitesi, 1000 konutluk İmko sitesi, 200-250 konutluk Haberkent sitesinin denize girdiği yere karışıyor bu atıklar. Bu kirlilikle ilgili hiçbir önlem alınmıyor. Yetkililerimizden bu sorunumuzun giderilmesi için acil durum ilan edilmesini istiyoruz” dedi. Nur Ali Karakuş ise, "Biz de gözümüzle görüyoruz. Söyleyecek bir şey de kalmadı. Durum yürekler acısı” diye konuştu.

 

 

Kaynak: anka