(İZMİR) - Buca Belediyesi’nin fiziksel şartlarını, kapasitesini ve eğitim sistemini güçlendirdiği Çınar Anaokulları yeni döneme “merhaba” dedi. Anaokullarında bu yıl toplam 250 öğrencinin eğitim alacağını belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Uzman eğitmen kadromuz ile çocuklarımız anaokullarımızda hem öğrenecek hem eğlenecek” dedi. 

Buca Belediyesi, ailelerin okul öncesi dönemdeki eğitim masraflarını hafifleten Çınar Anaokulları’nı yenilenen yüzüyle hizmete açtı. Betontaş Çınar Anaokulu’nda yapılan açılış törenine Başkan Duman, mahalle muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Geleceğin teminatı çocukların konforlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için çalıştıklarını belirten Duman, şunları söyledi:

“Bu amaçla yenilediğimiz Çınar Anaokulları’mızın yeni dönemini bugün açıyoruz. Yeni dönemde çocuklarımızın gelişen dünyaya uyum sağlayabilmesi için müfredatımızı yeniledik ve geliştirdik. Öncelikli yabancı dilin önemini iyi biliyoruz. Dünya vatandaşı bireyler yetiştirebilmemizin ön koşulu da temelin sağlam olması. Bunun için anaokullarımızda İngilizce ders saatlerini artırdık. Çocuklarımızın hem eğlenip hem de öğrenmesinin önünü açacak kulüp çalışmalarına başladık. Drama, cimnastik, robotik kodlama, neşeli bilimler, halk oyunları dersleriyle çocuklar, okulumuza severek gelecekler.”

Duman, 3 yaş grubu için uyku sınıfları da açtıklarını dile getirerek, “Bu güzel hizmetlerimizden daha fazla çocuğumuzun yararlanabilmesi için anaokulumuza 3 yeni sınıf daha kazandırdık. Bu sayede bu yıl anaokullarımızda toplam 250 öğrenci eğitim alacak. Sosyal belediyecilik ilkelerinden de ödün vermiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz anaokullarımızdan ücretsiz yararlanıyor” diye konuştu. 

“Kreş Cepte” uygulaması

Bu dönem dijital anlamda bir yenilik daha getirdiklerine dikkati çeken Duman, velilerin “Kreş Cepte” uygulaması ile çocuklarının etkinlik fotoğraflarına, beslenme, uyku ve öğretmenlerin yazdığı gelişim durumlarına ulaşabileceklerini söyledi.  

Yunusemre Belediyesi'nden işletmelere denetim Yunusemre Belediyesi'nden işletmelere denetim

Kaynak: anka