Bülten

Buca Belediye Başkanı Duman: "Belediye Lokantası'nın ikincisi açılıyor"

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 4 çeşit yemeği 45 liraya satışa sunan Belediye Lokantası’nın ikincisini açmaya hazırlandıklarını söyledi. 

(İZMİR)- Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 4 çeşit yemeği 45 liraya satışa sunan Belediye Lokantası’nın ikincisini açmaya hazırlandıklarını söyledi. 

Buca Belediyesi, ilki ocak ayında açılan ve büyük talep gören Belediye Lokantası’nın ikincisini Mustafa Kemal Mahallesi’nde açmaya hazırlanıyor. Buca Belediyesi Gediz Ek Hizmet Binası’nda hizmet verecek ikinci Belediye Lokantası’nda 4 çeşit yemekten oluşan menü 45 liradan vatandaşlara sunulacak.  

Belediye Başkanı Görkem Duman, “'Kaptanın iyisi fırtınada belli olur' diye bir tabir vardır toplumumuzda. Bizler yerel yönetimler olarak kent yoksulluğunun bu denli arttığı bir dönemde yalnızca fen işleri hizmetleri ile topluma fayda sağlayamayız. Emeklilerimiz 10 bin lira maaş ile bir ayı geçirirken, öğrencilerimiz yokluk nedeni ile öğünlerini atlamak zorunda kalırken, birçok kişi sağlıklı temiz gıdaya ulaşamazken koltuklarımızda gönül rahatlığıyla oturamayız. Bu nedenle yerel yönetimler olarak elimizi taşın altına koymak zorundayız. Hep birlikte dayanışma içerisinde bugünleri atlatacağız” dedi.

Sağlıklı ve doyurucu menü 

Başkan Görkem Duman, yeni açılacak lokantanın da aynı anlayışla hizmet vereceğini belirterek, “Yine dört çeşit menüyü 45 liradan vatandaşlarımıza sunuyoruz. Öğünlerimizin sağlıklı ve doyurucu olması önceliğimiz olacak. Yalnızca sebze değil, et ve tavuk ürünleri de menümüzde yer alacak” diye konuştu.

Vatandaşlar, açılacak Belediye Lokantası'na ilişkin şunları söyledi:

-Yasemin Uygun: “Bugün bu fiyata başka bir yerde karnımızı doyurmak imkânsız. Özellikle öğrenciler için çok iyi olacak." 

-Kasım Uç:“İşçi yatağı burası. Bu zamanda 45 lira ne demek? Bir kola parası… Sağ olsun Başkanımız."