Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi! Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

  

  Bağışıklık sistemi hastalıklara karşı gösterilen direnç olarak tanımlanır. Bağışıklık sistemimizin tasarımı karmaşıktır ve sadece diyet değil özellikle herhangi bir belirli besin veya besin maddesi tarafından değil, birçok faktörün ideal dengesinden etkilenir.

  Bağışıklığı güçlendirecek besinler tüketilmeli. Demir, çinko, magnezyum takviyesi doktor kontrolünde alınmalı. 

  Virüslerin zararlı etkilerine karşı bizleri koruyan bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalık riskini en aza indirebilirsiniz.

saglikli-beslenme

1. Portakal

C ve A vitamini vücutta hücreleri koruyucu özelliğe sahip antioksidan vitaminler arasında yer alır. Portakal da içerdiği C ve A vitaminleri sayesinde kışın bağışıklık sistemini destekleyen en önemli besinlerden biri.

2. Ispanak

Ispanak, içerdiği A ile C vitaminiyle güçlü bir antioksidan grubunda yer alır. Bu vitaminler sayesinde hücrelerimizi korur ve bağışıklık sistemimizin zayıflamasını önler. Özellikle C vitamini, A vitamininin kullanımını artırır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için haftada 2 kez ıspanak yemeye özen gösterilmeli.

3. Balık

Balık hem protein hem de iyi bir selenyum ve çinko kaynağı. Selenyum özellikle hücre yaşlanmasını önlüyor ve kalp sağlığını korur. Çinko da hücrelerin korunmasında önemli bir rol üstlenir. Balık ayrıca vücudun üretmediği ve bu nedenle mutlaka besinlerle alınması gereken omega 3 açısından oldukça zengin bir besin. 

4. Yumurta

Bağışıklık sisteminde görev yapan hücrelerin çoğalması ve yenilenmesi için proteine ihtiyaç var. Yetersiz protein alındığında doku yıkımı başladığı için bağışıklık sistemi de zayıflamaya başlar. Yumurta beyazı ise protein açısından oldukça zengin bir besin. Sarısı ise hem demir hem de yine iyi bir antioksidan olan A vitamini içerir. 

5. Yoğurt

Vücudumuzdaki yararlı bakteriler olan probiyotikler içeren yoğurt özellikle bağışıklık sistemi için önem taşır. Bunun nedeni ise probiyotiklerin dışarıdan gelen mikroplara karşı vücudumuzu, özellikle de sindirim sistemimizi koruması. Vücutta yararlı bakterilerin çoğalması aynı zamanda zararlı bakterilerin vücutta yerleşmesini de önler. Probiyotikler kabızlık ve ishal gibi durumlarda da etkili olabilir.