Çorlu Ticaret  Borsası Başkanı Özer Cin'den Keşan Ticaret Borsası’na ziyaret Çorlu Ticaret  Borsası Başkanı Özer Cin'den Keşan Ticaret Borsası’na ziyaret

BIST 100 endeksi kritik seviyenin altında seyrederken, uzmanlardan jeopolitik risklerin etkilerine karşı uyarı geldi.

Ortadoğu’da artan jeopolitik riskler ve haber akışlarının etkisiyle sert satışların yaşandığı BIST 100 endeksi yeni güne de düşüşle başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 30,75 puan ve yüzde 0,33 azalışla 9.320,46 puana geriledi. Erken saatlerde borsadaki düşüş derinleşirken endeks 9 bin 197 puana kadar geriledi. 

BIST 100 endeksi saat 11.10 itibarıyla yüzde 1,21 düşüşle 9 bin 235 puandan hareket ediyor.

Yaşanan sert satış baskısı sonrası kritik 200 günlük hareketli ortalama olan 9500 seviyesini kırarak bu seviye altında kapanış gerçekleştiren BIST100 endeksi, dün günü yüzde 3,25 değer kaybederek 9.351,22 puandan tamamlamıştı.

DÜNYA BORSALARI DA DÜŞTÜ

İran’ın misilleme olarak İsrail’e yaptığı saldırıyla Orta Doğu'da gerginlik arttı.

Dün İran ve İsrail arasındaki gerilimlerin artması sonrasında İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı, küresel piyasalarda sert satış baskısına yol açtı.

Dünkü işlemlerde Nasdaq yüzde 1,53 S&P 500 yüzde 0,93 ve Dow Jones yüzde 0,41 değer kaybederken VIX korku endeksinde yüzde 15 artış görüldü.

RİSKLER SÜRECEK Mİ?

Gedik Yatırım'ın günlük bülteninde Orta Doğu'da yaşanan gerginliğe dikkat çekilerek "Jeopolitik gelişmelerin yakından takip edileceği konjonktürde endekste yüksek seyredebilecek oynaklığa karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

İntegral Yatırım günlük bülteninde ise piyasalarda jeopolitik risklerin etkili olmaya devam edebileceği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler piyasa üzerinde ciddi bir etki oluşturdu. İran’ın misilleme olarak İsrail’e yaptığı saldırıyla gerginliğin ciddi derece arttığını söyleyebiliriz. İsrail yetkilileri, bu saldırıların cevapsız kalmayacağını söyledi. Bu gerginlikle birlikte küresel piyasalarda da satış baskısı hissedildi. Önümüzdeki süreçte yaşanacak jeopolitik gelişmeler piyasalar üzerinde etkili olmaya devam edebilir"

Editör: Şevval Örs