Yurt

Borçka Belediye Başkanı Orhan: "SGK'dan borçlarla ilgili bildirim geldi. Kısa süre içerisinde planlarımızı ortaya koyup borçlarımızı ödeyeceğiz"

Artvin Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, SGK’nın borçların ödenmesine ilişkin bildirimde bulunduğunu belirterek “Kısa süre içerisinde planlarımızı ortaya koyup SGK ile oturup borçlarımızı ödeyeceğiz” dedi. Orhan, sokak hayvanlarıyla ilgili “Bizler yine kısırlaştırmaya, onların bakımına biz yine devam edeceğiz, katil belediye olmak istemiyoruz" dedi.

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN) - Artvin Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, SGK’nın borçların ödenmesine ilişkin bildirimde bulunduğunu belirterek “Kısa süre içerisinde planlarımızı ortaya koyup SGK ile oturup borçlarımızı ödeyeceğiz” dedi. Orhan, sokak hayvanlarıyla ilgili “Bizler yine kısırlaştırmaya, onların bakımına biz yine devam edeceğiz, katil belediye olmak istemiyoruz" dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, gazetecilerle bir araya gelerek belediye çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Borçka’yı tanınır ve görünür kılacağız"

Yapılması planlanan kültür sanat faaliyetleri hakkında bilgi veren Ercan Orhan, şunları söyledi:

"Eylülün sonuna doğru hem kitap günleri hem de tiyatro festivali yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanında biz demir elmaya coğrafi işaret almıştık ve demir elmayı turizmle nasıl birleştirebiliriz diye düşündük ve hemen Gola Turizm Derneği’yle bir çalışma yaparak bir proje hazırladık ve sunduk. Türkiye’de 14 proje sunulmuştu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na ve bu projelerden 4 tanesi geçti ve bunlardan 3 tanesi büyükşehir ve ilçelerden sadece Borçka Belediyesi’nin ortak olduğu Demir Elma Projesi. Demir elma ile ilgili de kasım ayının ilk haftası ve buradan duyurmak istiyorum, bütün dostlarımı da davet ediyorum Kasım ayının ilk haftasında Borçka’da ve birkaç bölgede 3 gün festivaller yapıp Borçka’yı yine tanınır ve görünür hale getireceğiz."

"Katil belediye olmak istemiyoruz"

Pazartesi günü Meclis'te kabul edilerek yasalaşan hayvan hakları kanununa ilişkin açıklama yapan Orhan, parti kararına uygun olarak davranacaklarını ve hayvanları toplatmayacaklarını söyledi. Orhan, şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarıyla ile ilgili biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir parti programı ve yaklaşımı var. Biz de parti programı ve partimizin aldığı karar önemlidir ama biz zaten öteden beri sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve onların da bizim gibi yaşam haklarının olduğunu da düşünen insanlarız. Bizler bu program dahilinde yine kısırlaştırmaya, onların bakımına biz yine devam edeceğiz ve ama katil belediye olmak istemiyoruz buradan da açık bir şekilde ifade edeyim. Çünkü bizim ne kadar doğada yaşama hakkımız var ise sokak hayvanlarında bütün canlıların da yaşamaya hakları vardır ve bunları daha bilinçli bir şekilde gerekirse sahiplendirerek, kısırlaştırarak daha düzenli bir hale getirilmesi için herkesin elbirliği yapması gerektiğini düşünenlerden birisiyim ve o açıdan bakışımız bu yönde."

"SGK ile oturup borçlarımızı ödeyeceğiz"

SGK borçlarına ilişkin ise Orhan, "SGK bize bildirimde bulundu 'borçlarınızı ödeyin' diye, biz de planlama yapıyoruz ve kısa süre içerisinde bununla ilgili planlarımızı ortaya koyup SGK ile oturup borçlarımızı ödeyeceğiz. Borç yiğidin kamçısıdır ve borç olacak tabi ki ama bunun da ödenebilinir olması gerekiyor" dedi.

Çay ürericilerin yaşadığı sıkıntılara vurgu yapan Belediye Başkanı Orhan, "Çay konusunda yapılan kota ve çay üreticilerinin bugün yaşamış olduğu sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini planlamaların doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum. Yani dün çayını toplayıp pazarlayan arkadaşlarımız bugün kilo işi bile çayını kabul ettiremiyorlar ve özel sektöre mahkûm ettiler ya da çaylar ellerinde heba olmaya başladı yazık günah" diyerek tepki gösterdi.

"İsviçre’den bir farkı yok ama biz sahip çıkamıyoruz"

Artvin'de Cengiz Holding tarafından yapılması planlanan maden ocağına karşı çıktıklarını belirten Ercan Orhan, şu ifadeleri kullandı:

"Ya yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz ya da birilerine Artvin'imizi peşkeş çekeceğiz. Yaşam hakkımızı sürdürmek için elimizden geleni yapacağımıza göre biz burada zaten Artvin gerekli bedelleri ödemiştir hem barajlarıyla hem HES'leri ile hem de bugüne kadar yapılan maden çalışmalarıyla Murgul yıllardır bakır madeni çıkarılıyor. Son yıllardır Cerattepe'de çıkarılan altın madeni zaten yeterince birçok çalışma yapılmış artık Artvin’den herkes elini çeksin kardeşim biz Artvin’de mutlu ve huzurlu şekilde yaşamak istiyoruz, bu doğayı hiçbir yerde bulamayız. Her zaman örnek veriliyor İsviçre'de falan yer buranın İsviçre’den bir farkı yok ama biz sahip çıkabiliyor muyuz, çıkamıyoruz maalesef. Bu konuda da gerekli çalışmaların hem siyasi partiler aracılığıyla hem de yerel yönetimler aracılığıyla gündeme getirilir ve buna bir dur demek gerektiğine inanıyorum."