Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hamileler ve bebekler için tehlikeli bulundu Eyüp Sabri Tuncer ürünleri hamileler ve bebekler için tehlikeli bulundu

(ANKARA) - Bolu Valiliği, Büro Memurları Sendikası'nın (Büro Memur-Sen) memurların taleplerini dile getirmek için Bolu'dan Ankara'ya yapmak istediği yürüyüşe izin vermedi. Sendika Genel Başkanı Yusuf Yazgan, izin verilmemesine rağmen yürüyüşü gerçekleştireceklerini bildirdi.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yarın Bolu Valilik Meydanı'nda yapacakları basın açıklamasının ardından Ankara'ya kadar yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı. Yazgan, Memur-Sen Genel Merkezi'nde Ulaştırma Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen ile gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında şunları söyledi:

"Hak arama mücadelesi̇ demokrati̇k hakkımızdır, engellenemez. Bolu Vali̇li̇ği̇, Bolu'dan Ankara'ya gerçekleşti̇receği̇mi̇z yürüyüşümüzle i̇lgi̇li̇ 'uygun görülmemi̇şti̇r' şekli̇nde bi̇r yazı yazarak tarafımıza i̇letmi̇şti̇r. 2911 sayılı kanun, sendi̇kalara i̇zi̇n alınmaksızın demokrati̇k hakkını kullanma hak ve selahi̇yeti̇ni̇ vermi̇şti̇r. Bu hakkımızı yarın saat 11'da Bolu Vali̇li̇k Meydanı'nda i̇lk olarak basin açıklaması yaparak, ardından da Ankara'ya kadar gerçekleşti̇receği̇mi̇z yürüyüşümüzü başlatarak kullanacağız. Amacımız meydan okuma deği̇l, demokrati̇k hakkımızı kullanmaktır. Bu anlamda Bolu Vali̇si̇ Sayın Erkan Kılıç'tan beklenti̇mi̇z, kamu görevli̇leri̇ adına gerçekleşti̇receği̇mi̇z eylemi̇mi̇zi̇ kolaylaştırmasıdır. Kazanım mücadele i̇le olur. Bu mücadelemi̇z neti̇cesi̇nde toplu sözleşme i̇krami̇yesi̇ni̇n yeni̇den ödeneceği̇ netleşti̇. Eli̇mi̇zden alınan di̇ğer kazanımlarımız da geri̇ veri̇li̇nceye kadar, talepleri̇mi̇z kazanıma dönüşene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceği̇z. Yeter ki̇, kamu görevli̇leri̇ni̇n kazanımları gasp edi̇lmesi̇n. Yeter ki̇, kamu görevlileri̇ni̇n haklı talepleri̇ kazanıma dönüşsün."

Kaynak: anka