Ekonomi

Bayraktar’dan elektrik ve doğal gaz faturası açıklaması: “Fiyatları gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin, “Fiyatları gelir grubu yüksek, bu ürünün gerçek maliyetine katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında Hazine’nin desteği olduğunu belirterek, bin liralık bir doğal gaz veya elektrik faturasının yüzde 60’ının devlet tarafından karşılandığını söyledi.

(ANKARA) -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin “Fiyatları gelir grubu yüksek, bu ürünün gerçek maliyetine katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında Hazine’nin desteği olduğunu belirterek 1000 liralık bir doğalgaz veya elektrik faturasının yüzde 60’ının devlet tarafından karşılandığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk oldu. Bayraktar, gelir grubu yüksek kesimlerin ödediği elektrik ve doğalgaz faturalarında devlet desteğinin olmamasının daha doğru olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Elektrik ve doğal gazda Hazine’nin çok ciddi bir desteği var. Rakamlara dökecek olursak 1000 liralık bir doğal gaz veya elektrik faturasının yüzde 60’ı yani 600 lirası halen devlet tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanaları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızı artan ve dünyada gelişen fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken bu destek mekanizmalarını doğru ve etkin kullanmamız gerekiyor.

Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve doğalgazda bu destek var. Aslında bunu gelir grubu yüksek, bu ürünün gerçek maliyetine katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan, daha dar gelirli vatandaşlarımıza, emeklilerimize bu desteklerden istifade ettirip ama bu maliyetleri karşılayabilecek, evi çok daha büyük olan, evinde çok fazla elektrikli eşya kullanan, evinde elektrikli aracı olan dolayısıyla belli bir elektrik tüketiminin üzerindeki hane halkının bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz. Bu desteklerimiz bütçe imkanları nispetinde devam edecek. Enerji fiyatlarında oluşabilecek değişikliklerin, artışların enflasyon etkisini de göz ardı etmeden Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızla eşgüdümle süreci yürütüyoruz.''